INCENDIAR: Cristi Borcea transformase angajaţii penitenciarului Poarta Albă în hamali personali

| 25 ian, 18:24

Un document oficial al corpului de control al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor relevă că fostul acţionar dinamovist, Cristi Borcea, vorbea ore în şir noaptea la telefon cu amantele, avea colecţie de parfumuri scumpe în celulă şi acces la sala de fitness.

În perioada detenţiei la Penitenciarul Poarta Albă, Cristi Borcea folosea cartelele colegilor de camera şi mergea singur prin penitenciar după ora 10 noaptea pentru ca avea cheie de la camera unde era montat un telefon special pentru el, după cum reiese dintr-un raport oficial oficial al Corpului de Control al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor.

"Au existat situaţii când deţinutului Borcea Cristian i se permitea să vorbească la telefon după stingere, după ora 22. Frecvent, convorbirile telefonice se realizau de la postul telefonic amplasat în Spălătoria Unităţii, în afara secţiei de deţinere unde era cazat deţinutul. Acest lucru era posibil întrucât cheia de la uşa de acces la spălătorie era păstrată de deţinutul Cristian Borcea!", se arată într-un raport al Corpului de Control.

"De menţionat este faptul că unul dintre aparatele telefonice a fost montat în cadrul Spălătoriei Unităţii, locul unde îşi desfăşura activitatea deţinutul Borcea Cristian, a doua zi după sosirea prin transfer a deţinutului anterior menţionat. Au existat zile când a efectuat convorbiri telefonice între 40 şi 70 de minute în timpul programului de muncă", se mai arată în raport.

De asemenea, lui Cristi Borcea i se treceau cu vederea şi cumpărăturile făcute. "În decurs de numai două zile, Borcea Cristian a efecutat cumpărături în cuantum de 745 de RON, cu 300 de RON mai mult decât suma maxim admisă pe săptămână!", mai arată anchetatorii.

În ciuda faptului că la Borcea în celulă au fost descoperite mai multe parfumuri, acesta nu a păţit nimic: "La persoana privată de libertate Borcea Cristian s-au descoperit un parfum Opulent Shaik Arabia, un parfum Anouage, un parfum Stefano Ricci şi două parfumuri Terre d'Hermes. Nu i s-a întocmit raport de incident". În plus, Borcea avea acces şi la aparatele de fitness, unul dintre ele, o bicicletă, fiind adusă în Penitenciarul Poarta Albă chiar cu o maşină a instituţiei. "Aparatul a fost urcat în maşina unităţii de către comisar-şef de penitenciare Marian Anton, şef serviciu siguranţă şi regim, comisat şef de penitenciare Chioveanu Victor, şef de tură, agent de penitenciare Alexandru Catană. Bicicleta a fost transportată în sectorul de deţinere cu ajutorul maşinii unităţii, autoutilitara Dacia, CT 11 ANP", au constatat membrii Corpului de Control al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ