INCENDIAR! Discursul lui GIGI BECALI în faţa judecătorilor

| 31 mar, 12:55

Gigi Becali ar putea fi un om liber astazi. Decizia va fi luata de magistratii Tribunalului Constanta, care vor stabili daca admit cererea de eliberare conditionata din Penitenciarul Poarta Alba.

Procurorii anticoruptie au contestat cererea de eliberare conditionata a lui Gigi Becali, afirmand ca ultima lucrare a omului de afaceri, "Becali si Steaua", nu este o lucrare stiintifica si deci nu ar trebui sa i se taie 30 de zile din detentie. In plus, in perioada in care a muncit la Academia Hagi, finantatorul Stelei nu si-ar fi indeplinit obligatiile din fisa postului, drept pentru care nici aceste zile nu ar trebui taiate din perioada de detentie.

"Multumesc judecatorilor si procurorilor care m-au condamnat pentru ca eu consider ca cea mai folositoare perioada din viata mea au fost cei doi ani de inchisoare, mantuirea e cel mai important lucru pentru mine si am invatat ce inseamna mantuirea in inchisoare.

"Sunt scrise cu inima, cu suflet, cu sange. Ma trezeam la doua noaptea din somn si notam o idee, nu am scris carti de 20 de pagini de dragul de a scadea din pedeapsa, asa cum fac unii. Daca o carte este editata, este lucrare stiintifica, asa zice legea", a mai afirmat Becali in fata instantei, adaugand ca "Muntele Athos" este cea mai importanta lucrare a sa.

"In cazul cu sechestrarea am fost omul nepotrivit la locul nepotrivit. Am dat niste bani la bodyguarzi sa-mi recupereze masina si i-au sechestrat pe cei care au furat-o, fara stirea mea. Trebuia sa anunt Politia, recunosc, e vina mea, iar pentru asta am primit trei ani cu suspendare. Eu nu sunt un om care sa sechestreze persoane. Cei care au sechestrat sunt liberi si nu prezinta pericol pentru societate", a afirmat Becali.

Citeşte şi: UPDATE: Procesul lui GIGI BECALI s-a terminat, urmează SENTINŢA

"Am facut complicitate la abuz in serviciu acum 17 ani, cand eram nimeni, nu stiam pe nimeni, pentru cand am facut un schimb de terenuri. intre timp, am fost europarlamentar, am ajuns deputat in Parlamentul Romaniei si nu am mai facut niciun abuz in serviciu cand puteam sa fac. Sunt acuzat ca in acest schimb de terenuri am furat 900.000 de dolari, dar eu am dat 30.000.000 de euro donatii la oameni", a declarat Becali, precizand ca de cand se afla in inchisoare a donat trei milioane de euro.

"Daca eram infractor imi puneau la dispozitie masina? Oameni care au facut doua treimi din pedeapsa cu talharii de infractiuni de drept comun nu le-au facut procurorii contestatii. Aici este discriminare fata de mine", a declarat Becali.

"Pe 21 februarie m-a consultat medicul din Germania, mi-a spus ca ma va programa pentru operatie, sa vada cand are liber la clinica, m-a programat in perioada 24 - 27 martie la operatie, eu credeam ca ies pana atunci. Unii imi spuneau ca poate nu face recurs DNA si pot sa plec, dar de unde: a venit. Am cerut si preschimbare de termen, mi-ati respins cererea, asta e, fac alta programare (n.r. - la medic, pentru operatie)", a mai afirmat Becali in fata instantei.

"Viata mea s-a sters, am sters toul cu buretele si am inceput o noua viata care se numeste Gheorghe Becali. il caut pe Hristos, ma duc dupa Hristos oriunde este el. ii caut pe cei bolnavi, pe cei saraci, pe cei dezbracati, pe cei insetati, pe cei din temnita si pe cei din spitale. Toata averea mea o dau lui Hristos. Mi-e rusine de ceea ce faceam eu. (...) Daca ma intereseaza mantuirea, mai are Steaua vreo valoare pentru mine? Lucrurile astea, materiale, nu ma mai intereseaza. Pentru mine, Steaua va fi o societate comerciala, care va castiga bani, bani pe care, la randul meu, ii iau si ii dau... Caut bolnavi, caut biserici, caut oameni, o sa fac lucruri bune", a declarat Becali.

În acest dosar, Tribunalul Constanta a ramas in pronuntare iar Gigi Becali asteaptă decizia magistratiilor in spatele gratiilor.

Citeşte şi: Anunţ ŞOCANT al lui Gigi Becali! Mă retrag din viaţa publică. Mi-e ruşine de ce am făcut

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ