Incendiu DEVASTATOR în Delta Dunării

| 07 sep, 08:02

Peste 20 de hectare de vegetaţie din Rezervaţia Biosferei Delta Dunării au ars, în localitatea Vadu. Incendiul a pornit ieri şi s-a reaprins astăzi, la câteva ore după ce pompierii plecaseră. A ars şi cherhanaua din Vadu iar fumul a putut fi văzut de la mai bine de 15 kilometri distanţă.

Flăcările au izbucnit sâmbătă seară, într-o zonă aflată la câţiva kilometri de satul Vadu.

„Am sunat la 112 şi nu s-a făcut nimic. Acuma este prea târziu. Rezervaţia naturală este praf. Am sunat la 112, nu numai eu, tot grupul, aseară la ora 8.00”, a povestit un turist.

Reprezentanţii ISU Dobrogea susţin că au intervenit cu două autospeciale şi după ce pompierii s-au luptat cu focul mai bine de cinci ore, incendiul a fost stins.

„S-a intervenit pentru lichidarea unui incendiu care a cuprins circa zece hectare, iar echipajele de intervenţie au stabilit ca şi cauză de producere a incendiului o acţiune intenţionată”, a declarat Paula Anghel, purtător de cuvânt al ISU Dobrogea.

După câteva ore, pompierii au fost chemaţi înapoi, pentru că focul s-a reaprins.

„Se intervine cu 5 echipaje cu apă şi spumă, cu alţi 15 pompieri care au fost aduşi, cu utilaje şi cu autospeciala a serviciului voluntar pentru situaţii de urgenţă”, a spus Paula Anghel

Vântul puternic a dus flăcările până la cherhanaua aflată la câţiva metri de plajă, care a ars aproape complet. Cel de-al doilea incendiu a fost stins după opt ore. ISU Dobrogea urmează să stabilească exact cum a izbucnit focul şi cine este vinovat.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ