Incident aerian ruso-turc: Moscova denunță un război informațional împotriva sa

| 06 oct, 14:48

Incidentul cu un avion rus intrat în spațiul aerian al Turciei a fost utilizat pentru a include NATO într-un război informațional, a declarat marți ambasadorul Rusiei pe lângă Organizația Tratatului Atlanticului de Nord, Aleksandr Grușko, care nu s-a referit în niciun fel la al doilea caz de încălcare a spațiului aerian turc, denunțat de Ankara, potrivit agenției TASS, citată de Agerpres.

'Impresia este că incidentul din spațiul aerian turc a fost folosit pentru a include NATO ca organizație în campania informațională declanșată de Occident pentru denaturarea scopului operațiunii desfășurate de forțele aeriene ruse în Siria', a afirmat diplomatul citat.

'Astfel de incidente sunt clarificate prin canale bilaterale sau militare. Este o practică consacrată. Faptul că explicația părții ruse a fost ignorată nu face decât să arate adevăratele intenții' ale inițiatorilor convocării Consiliului (NATO, la 5 octombrie — n.r.)', a afirmat Aleksandr Grușko.

Citeşte şi: Şeful NATO: Încălcarea spațiului aerian al Turciei de către avioane ruse nu este un accident

Includerea în textul declarației NATO că loviturile aeriene ruse nu vizează poziții ale Statului Islamic și sunt însoțite de victime în rândul civililor nu este decât o confirmare a acestui fapt, a adăugat el.

Potrivit NATO, avioane militare ruse Su-30 și Su-24 au încălcat spațiul aerian al Turciei, în pofida avertismentelor din partea autorităților turce.

Ministerul rus al Apărării a declarat luni că un avion Su-30 a intrat sâmbătă, preț de câteva secunde, în spațiul aerian al Turciei, din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile. Nu a venit nicio confirmare oficială din partea Rusiei cu privire la vreun incident similar în 4 octombrie, potrivit RIA Novosti.

Citeşte şi: Ministerul Apărării de la Moscova: Avionul de vânătoare rus a intrat în spaţiul aerian turc din cauza 'vremii rele'

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat marți că încălcarea spațiului aerian al Turciei de către avioane ruse nu arată ca un 'accident', într-o conferință de presă ce precede o reuniune a miniștrilor apărării ai Alianței la 8 octombrie la Bruxelles.

loading...

Ştirile orei

0 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ