Incitările și limbajul ”civilizatului” Iohannis

| 10 noi, 2014

Klaus Iohannis, care este amintit obsesiv la aceste proteste (și care se transformă astfel în mitinguri electorale) refuză în continuare invitațiile la dezbaterile televizate, chiar dacă aceste dezbateri urmau să aibă loc la toate televiziunile importante, tocmai pentru a evita acuzele de partizanat din partea moderatorilor.

În timp ce Klaus Iohannis se dezbracă de caracter și adoptă limbajul portuar și lipsa de principii a lui Băsescu pentru a-l ataca pe contracandidatul său, ”fraierul” Victor Ponta, dând din nou cu bâta în baltă pe tema "pomenilor electorale" mărturisind că și el, dacă ar fi fost în fruntea Guvernului, ar fi recurs la astfel de măsuri, ACL plimbă oamenii cu autocarele prin toată țara, în încercarea disperată de a ”întoarce” un rezultat electoral evident nefavorabil. După ce au dus oamenii tocmai de la Iași cu autocarul la Timișoara, la acest sfârșit de săptămână au încercat să încingă spiritele la violență și la Brașov. Cei cincizeci de protestatari pro-Iohannis care manifestau pretextând ”împiedicarea votului diasporei” au fost prezentați în presa băsistă ca fiind peste 200, deși chiar în aceleași articole apăreau fotografii și filmări care contraziceau flagrant cele afirmate în text. Cei aproximativ 100 de oameni care au scandat în contrapartidă numele lui Victor Ponta, au fost numiți ”cei 300 de oameni de la PSD”. Un personaj agitat, ce purta o cămașă cadrilată și încerca incursiuni provocatoare în grupul ”pesediștilor”, readus de jandarmi în repetate rânduri la grupul său, cât și o femeie ce a căzut pe jos în îmbrânceli, au fost descrise ca ”victime ale violentei intervenții a jandarmilor”. Cei aproximativ 50 de turbulenți execută un circ și un tapaj atât de exagerat încât, în afara celor două tabere, brașovenii se opresc și se uită ca la urs.

Citeşte şi: Îmbrânceli la protestul electoral de la Braşov

Ursul însă este de pluș. Pentru cei care cunosc personajele implicate, cum ar fi Edwin Albu de la Forumul German, care acum se isteriza că vrea vot liber, sunt încă proaspete în memorie mitingurile organizate de același, în semn de protest față de închiderea spitalului din Codlea de către ciuma portocalie. Aceleași personaje atunci strigau ”Jos Băsescu, Jos guvernul portocaliu!”, în timp ce azi răgușesc pe motiv de alegeri libere – libere să fie fraudate, probabil, ca în 2009 la Paris? De parcă n-ar fi votat mai mulți români din diaspora decât în anii trecuți și de parcă nu tocmai partidele implicate azi în proteste sabotau pur și simplu votul în străinătate, reprezentanții acestora absentând în mod suspect din secțiile respective, împuținând astfel numărul de ștampile.

Grupurile de presiune din stradă sunt ale acelorași partide și suferă de același sindrom ipocrit, căci acum scandează ”ultima soluție...” și peste cinci minute ”fără violență!”, în timp ce se bulucesc peste plutonul de jandarmi care încearcă să-i țină în perimetrul desemnat pentru manifestație. În urma vandalilor electorali, rămân mărturie numeroasele cofraje de ouă, cu care ”pașnicii” protestatri au venit înarmați, pentru orice eventualitate...

În paralel, Klaus Iohannis, care este amintit obsesiv la aceste proteste (și care se transformă astfel în mitinguri electorale) refuză în continuare invitațiile la dezbaterile televizate, chiar dacă aceste dezbateri urmau să aibă loc la toate televiziunile importante, tocmai pentru a evita acuzele de partizanat din partea moderatorilor. Și ca un făcut, între două insulte pastișate după Băsescu și adresate lui Victor Ponta, același Iohannis le mulțumește protestatarilor deși refuză să admită evidenta implicare a ACL în aceste manifestații.

Primul-ministru Victor Ponta a declarat pe tema acestei crize provocate artificial că „Traian Băsescu are un plan în care Klaus Iohannis și toți oamenii lui joacă un rol. Acțiunea coordonată a acestora se referă la contestarea votului de săptămâna viitoare. Băsescu ar putea spune că rămâne președinte până când se judecă toate contestațiile. Dar de data aceasta nu se va întâmpla ca în 2012”.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
10 noi, 2014
miha
INFORMATII
Asiguram din start contract legal! Deja s-au facut primele plati! Multi oameni s-au convins, e randul dumneavoastra acum! NU este MLM! NU este joc piramidal! Castigurile sunt garantate! Cautam operatori online care vor sa castige cel putin 300 de dolari lunar, see you o munca usoara de 3 ore pe zi,mai multe informatii pe adresa [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ