Încrederea în evoluțiile economiei românești în creștere, oricât și-ar răci gura propaganda Iohannis-Băsescu

| 01 sep, 2014

Conferințele de presă lungi și dese ale președintelui cu anunțuri prăpăstioase despre intrarea statului în incapacitate de plată a pensiilor nu au influențat starea de spirit din România despre evoluția economiei.

Cifrele publicate de Comisia Europeană arată că încrederea companiilor şi a populaţiei în economia țării a crescut în august pentru a patra lună consecutiv.

Indicele încrederii în economie (ESI – Economic Sentiment Indicator) a crescut în România cu 1,4 puncte, la 101 puncte în luna august, faţă de 99,6 puncte în luna anterioară, conform datelor anunţate joi de Comisia Europeană. Rezultatele au fost obținute în urma centralizării informațiilor unei cercetări sociologice efectuate în rândul companiilor şi consumatorilor de către instituțiile europene.

Cu atât mai important, creșterea încrederii în economia României vine pe fondul scăderii, pentru a doua lună consecutiv, a aceluiași indice, la nivelul zonei euro. După o evoluţie relativ stabilă în ultimele cinci luni, încrederea companiilor şi consumatorilor din marile economii europene a coborât cu 1,5 puncte în august faţă de iulie şi s-a stabilizat la nivelul din decembrie 2013, adică 100,6 puncte, mai puțin decât nivelul înregistrat în țara noastră.

Încercările propagandei portocalii din ultimele luni de a acredita ideea că economia României nu ar traversa o perioadă fastă sunt contrazise de cifrele oficiale transmise de Comisia Europeană. Încrederea în economia României nu este doar în creștere, pentru a patra lună consecutiv, dar aceasta a și depășit nivelul de încredere înregistrat în statele UE membre ale zonei euro!

Klaus Werner Iohannis, Traian Băsescu și partidele pe care le reprezintă, continuă să se folosească de o ipotetică “evoluție negativă a economiei”, neconfirmată de datele oficiale, ca pretext pentru blocarea tuturor inițiativelor venite dinspre Guvern.

Băsescu a invocat până acum orice motiv, oricât de tras de păr ar fi fost acesta, pentru a opri aplicarea legii pentru reducerea CAS: de la creșteri închipuite ale taxelor pe proprietate, până la nerespectarea obligațiilor la termen ale țării noastre față de instituțiile financiare internaționale, și de la tărăgănarea numirii noului ministru delegat pentru Buget, până la panicarea populației, fără niciun fel de scrupule sau răspundere a funcției, cu privire la amânarea sau chiar stoparea plății pensiilor.

Aparatul de propagandă al ACL-PMP a profitat și de lipsa de cunoaștere a publicului larg față de noțiunile economice de specialitate, pentru a susține că recesiunea tehnică înseamnă reintrarea României în criză. Adică, cei care au băgat țara în criză în 2010 ar vrea să facă acum să pară că economia este din nou în scădere, ceea ce este un lucru complet fals. Dar și formațiunile și actorii politici care propagă aceste idei au propriul indicator de încredere, iar cel al lui Băsescu și al oamenilor săi este în picaj de foarte mult timp.

Citeşte şi: De ce Dacian Cioloş a fost o cauză pierdută sau unde duce încăpăţânarea lui Traian Băsescu

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
02 sep, 2014
ion
DEGEABA VA RACITI VOI GURA CU PROPAGANDA VOASTRA MINCINOASA SI PUTUROASA !
02 sep, 2014
Liana
Nu stiu unde se vede aceasta crestere , poate pe luna,in buzunarele noastre bate vantul,romanii in mare parte traiesc sub limita existentei.Asa ca lasati propaganda de doi bani si vedeti realitatea , care este crunta.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ