INCREDIBIL! Ce îi învaţă Biserica pe românii care intru în contact cu alte culte religioase!

| 25 iun, 18:01

Creştinul ortodox trebuie să nu accepte să dialogheze cu cei ce răstălmăcesc dreapta credinţă. Refuzul trebuie să fie politicos, dar categoric. Preotul trebuie anunţat de îndată ce pe raza parohiei îşi fac apariţia predicatori de alte credinţe, scrie ziarul Bisericii.

" Din păcate, statutele unor culte recunoscute în ţara noastră consfinţesc datoria adepţilor de a predica „de la uşă la uşă“, ignorând pericolul învrăjbirii religioase, condamnat de Constituţia României. În faţa acestei provocări, creştinul ortodox trebuie să nu accepte să dialogheze cu cei ce răstălmăcesc dreapta credinţă. Refuzul trebuie să fie politicos, dar categoric. Preotul trebuie anunţat de îndată ce pe raza parohiei îşi fac apariţia predicatori de alte credinţe. Toată literatura religioasă lipsită de autoritatea ortodoxiei trebuie colectată şi predată preotului pentru formularea unor studii apologetice, predici şi cateheze adecvate. Creştinul ortodox să nu se lase atras în nici o formă de conflict confesional, ştiută fiind tendinţa de victimizare a minoritarilor aparţinători altor religii", scrie lectorul David Pestroiu în ziarul BOR.

Citeşte şi:  Afacerile BOR au explodat! Religia de consum a transformat Biserica în mașină de făcut bani

Practic, şefii Bisericii vor să-şi păstreze impresionanta cotă de piaţă - aproximativ  87% dintre români se declară creştini ortodocşi. De pe urma acestora veniturile BOR au înflorit. Agenţia Patriarhiei a avut anul trecut un profit de trei ori mai mare decât în 2013. Bani au fost obţinuţi şi din vânzarea carburanţilor, închirierea maşinilor sau comercializarea vinului mănăstiresc.

Cum îi caracterizează Biserica pe misionari

"Adesea, creştinul ortodox este pus în faţa unei situaţii neaşteptate: la uşa casei sună vizitatori nepoftiţi, care insistă să-şi prezinte oferta religioasă, alta decât învăţătura sfântă a Bisericii. De cele mai multe ori, cei în cauză încearcă să-şi mascheze intenţiile prin debutul unor conversaţii „inofensive“, pornind de la realităţi sociale, economice sau politice problematice, cărora un „studiu biblic la domiciliu“ le-ar oferi soluţii. Puţini însă ştiu că în spatele figurilor amabile ale musafirilor (în unele cazuri familii întregi, incluzând şi copii) stă un puternic şi abil sistem de manipulare, folosindu-se de tactici prozelitiste redutabile".

Mântuitorul Hristos îndeamnă la propovăduirea Evangheliei „la toată făptura“ (Mt. 28, 19). Într-un spaţiu creştin-apostolic, cum este cel românesc, vestea mântuirii a ajuns, deja, de aproape două mii de ani, iar acţiunile evanghelizatorilor contemporani nu se justifică decât pentru interese proprii, concretizate în atragerea de adepţi (prozelitism). Adesea, demersurile lor sunt sprijinite de donaţii constând în literatură religioasă, alimente sau obiecte casnice. Sistemul dezvoltat este unul investiţional: cadourile făcute se vor întoarce donatorilor sub forma zeciuielilor impuse. De aceea, interesul este enorm: vizitatorii îşi împart teritoriile şi întocmesc „rapoarte de teren“, iar replicile dialogurilor sunt însuşite după manuale de prozelitism, aşa încât mereu să poată avea, cu uşurinţă, ultimul cuvânt".

Tag-uri: biserica, BOR
loading...

Ştirile orei

3 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
25 iun, 20:21
alia
Caut persoane dinamice, ambitioase si organizate, cu viziune, care vor un loc de munca part- time si venituri suplimentare. Doresc in echipa mea doar persoane serioase, perseverente, disciplinate care-si doresc sa castige bani in functie de munca depusa si de gradul de implicare. Pentru mai multe detalii despre inscriere si modalitatile de colaborare trimiteti un mail cu textul: info pe adresa de mail: [email protected]
25 iun, 19:55
Independent
Ocazie de nerefuzat
Exclusiv pentru cei care vor bani! Oferim tuturor cel mai nou sistem de colaborare part-time la domiciliu! Castiguri garantate prin contract de comision! Activitatea este usoara si relaxanta! Oamenii au inceput deja sa castige bani! Cereti chiar acum mai multe detalii la adresa de email: [email protected]
25 iun, 23:11
Dacul
Incearca la biserica.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ