INCREDIBIL! S-a reușit transportarea unui bărbat ÎNAPOI ÎN TIMP

| 30 mai, 2014

Oamenii de știință au reușit să transporte un bărbat înapoi în timp, stimulându-i, pur și simplu, anumite părți ale creierului.

Cercetătorii speră ca noile descoperiri să-i ajute să înțeleagă mai bine mecanismele prin care intelectul nostru își aduce aminte de locurile pe care le-am vizitat.

Un tânăr de 22 de ani a fost cel care s-a supus, pentru prima dată, experimentului. Acesta a început să “vadă” scene petrecute demult, în pizzeria familiei lui sau în gara din orașul natal. Bărbatul și-a amintit și o vizită la doctor, petrecută cu mult timp în urmă.

Halucinațiile au fost induse după ce medicul Pierre Megevand, de la Institutul Feinstein din New York, i-a implantat tânărului electrozi în creier, pentru a găsi sursa epilepsiei de care suferă acesta.

Medicii i-au facut mai multe găuri în craniu, prin care au introdus electrozi de 5 centrimetri, pe care i-au ghidat spre puncte specifice ale creierului.

Prima dată, doctorul Megevand i-a scanat creierul cu ajutorul unui RMN, în timp ce acesta se uita la diferite imagini cu obiecte și scene. Apoi, activitatea creierului a fost înregistrată cu ajutorul electrozilor, în timp ce tânărul se uita la un set similar de fotografii.

Echipa de cercetători a ajuns la concluzia că o zonă din cortex este în mod “special” interesată de imagini cu locuri și case. Iar atunci când electrozii implantați în creier au stimulat aceasta zonă, subiectul experimentului a inceput să aibă halucinații. Tânărul de 22 de ani și-a amintit că a văzut gara din orașul natal și, mai târziu, o parte din casa în care locuiește. Aceste imagini nu au fost însoțite și de sunete sau mirosuri.

Medicii au repetat exact aceeași procedură, pe exact aceeași zonă din creier, iar tânărul a avut aceleași halucinații.

Medicii cred ca experimentul este un pas înainte în găsirea unui tratament pentru bolnavii de Alzheimer sau autism.

 

 

Sursă: efemeride.ro

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ