Robert Turcescu DEZVĂLUIE un tun de 20 de milioane de euro de la ANRP

| 23 feb, 13:39

Robert Turcescu publică pe blog schema unui tun de 20 de milioane de euro realizat la ANRP. Jurnalistul devzvăluie cum beneficiarul unei despăgubiri de 20 de milioane de euro renunţă în mod misterios la jumătate din sumă, pentru ca într-o perioadă foarte scurtă de timp să ajungă în posesia banilor.

Robert Turcescu pe blog: "Sa presupunem ca sintem in luna iulie a anului 2010 si ati avea de incasat peste 20.000.000 de euro sub forma unor despagubiri de la statul roman. In ce conditii ati fi dispusi sa vindeti cu numai 100.000 de euro jumatate din aceste drepturi? Cu alte cuvinte, in ce conditii ati renunta la peste zece milioane de euro, pentru numai o suta de mii de euro? Si asta cu doar o  luna de zile inainte de a vedea toti banii in cont? Nu va bateti capul, va asigur ca intr-o lume normala asa ceva nu s-ar putea intimpla. Dar lumea romaneasca nu e o lume normala, mai ales cind vine vorba de mafia retrocedarilor si a despagubirilor", scrie Robert Turcescu.

Citeşte şi: Fosta şefă ANRP, Crinuţa Dumitrean, plasată în arest la domiciliu. Alina Bica rămâne în arest

Pe 31 mai 2010, Comisia Judeteana Ilfov pentru stabilirea dreptului de proprietate privata asupra terenurilor valideaza dreptul de proprietate pentru o suprafata de 6 ha potrivit unei solicitari facute de un anume Miclescu Radu Alexandru.

Practic, din acest moment, numitul Miclescu nu avea altceva de facut decit sa astepte hotarirea ANRP de acordare a despagubirilor. E adevarat, nimeni nu ar fi putut spune la acel moment cit va dura, in timp, pina sa vina decizia comisiei conduse de “celebra” Crinuta Dumitrean(foto). Sint mii de doare care asteapta rezolvarea la ANRP de ani de zile. Poate acesta sa fie motivul pentru care proaspat re-improprietaritul Miclescu decide sa incheie un act notarial surprinzator: practic, el cedeaza jumatate din drepturile banesti pe care urma sa le primeasca sub forma de despagubiri, unor terti care ii ofera 100.000 de euro!

Potrivit actului notarial pe care, aceasta tranzactie are loc pe 13 iunie 2010, adica la doar o luna si jumatate distanta de la momentul in care lui Miclescu i se recunoastea dreptul la proprietate asupra celor 6 ha de teren din Voluntari.

Citeşte şi:  Economica.net: ANRP a început executarea silită în cazul retrocedărilor ilegale

Daca Miclescu a sperat ca prin aceasta manevra sa “urgenteze” obtinerea despagubirilor via ANRP, atunci calculul a fost corect: dupa nici doua luni de zile, pe 26 august 2010, comisia condusa de Crinuta Dumitrean la Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor a dat verdictul. Titlul de despagubire a fost stabilit la 89.714.200 RON adica peste 20.205.900 de EURO! E adevarat, din acesti bani Miclescu n-a mai incasat decit putin peste zece milioane de euro, cita vreme cu doua luni inainte incheiase actul notarial  prin care renunta la jumatate din drepturi pentru doar 100.000 de euro in favoarea numitilor Dragut Bogdan si Istrate Alexandra!

Desigur, nu vom putea sti niciodata de ce a dat Miclescu zece milioane de euro pentru doar o suta de mii de euro. Dar putem sa ne intrebam: poate a vrut sa urgenteze obtinerea despagubirilor?"

Citiţi întreaga postare alui Robert Turcescu AICI.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

4 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
24 feb, 12:24
Elena
Cautam operatori PC
Cautam operatori PC, care sa se alature echipei noastre.
Oferim si solicitam seriozitate maxima.
Conditii necesare :
- calculator + internet + cunostiinte minime de operare.
Avem nevoie de persoane serioase, inzestrate cu calm si rabdare.
Instruirea se ofera gratuit sub forma unor lectii prezentate pe mail.
Atata timp cat cititi cursurile,o sa gasiti raspunsurile la toate intrebarile .
Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal.
Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere.
Proiectul se doreste a fi lansat pe piata americana de carti electronice!
Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: [email protected]
23 feb, 18:20
Teodor
LOCURI DE MUNCA SIGURE SI LA INDEMANA ORICUI
LOCURI DE MUNCA SIGURE SI LA INDEMANA ORICUI!Tot mai multi oameni lucreaza acum cu noi, convinsi de seriozitatea noastra! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit de instruire de la zero! sellectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim detalii dupa ce trimiteti textul „INFO” la adresa de email: [email protected]
24 feb, 08:22
Sachelaride Daniela
locuri de munca
Buna ziua, va rog sa-mi trimiteti detalii despre acest anunt
24 feb, 09:17
Claudia
INFO

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ