Industria online se schimbă radical. ICEEfest arată cum va influența programmatic advertising-ul media

| 04 iun, 11:55

Unul dintre cele mai importante subiecte care vor fi dezbătute la ICEEfest 2015 este Programmatic advertising-ul, adică totalitatea tehnologiilor și proceselor care automatizează procesul de cumpărare, plasare și optimizare a spațiilor publicitare în online.

Analiștii estimează că fenomenul va impacta major industria de publicitate online (dar și radio și tv) și că va afecta actuala organizare a agențiilor de media și nu numai, automatizând o bună parte din munca făcută, acum, manual.

Programmatic advertising-ul este una dintre tendințele din media globală cu cea mai mare creștere, iar prezentările de la ICEEfest 2015 – cărora le este dedicată o întreagă scenă și o zi de prezentări și dezbateri - se vor concentra pe acest subiect dar și pe cel legat de asa-numitele “piețe private” ale publisherilor (private marketplaces).

Citește și:  Publisherii români s-au unit împotriva Google şi Facebook. Miza: zeci de milioane euro pe an

România e printre piețele care inovează în Europa Centrală și de Est, pe acest subiect, prin Project Agora, un subiect care a ajuns și în atenția presei internaționale de specialitate. Agora este prima piață privată locală pentru programmatic advertising formată din mai multi publisheri sau rețele locale (printre care Mediafax, Ringier, InternetCorp, ThinkDigital, Digital Antena Group, GSP, HotNews etc).

În plus, Mediacafe (reprezentant Yahoo! în Romania) a anunțat recent ca se transformă în ChargeAds și  că se va dedica modelului programmatic iar agenția locală The Group s-a alăturat tendinței grupurilor media globale care au unități specializate în programmatic, lansând compania specializată Prometheus.

În prima zi a festivalului (joi, 11 iunie 2015), scena KNOW-HOW va fi ”acaparată” în exclusivitate de specialiștii în Programmatic Advertising.

De la ora 9:30, are loc workshopul ”The Programmatic Revolution: Are you ready? (I)” (Revoluția programatică: Ești pregătit?), în cadrul căreia vor vorbi: David Morrow, Marketing Director ADARA; Mark Walker, IPG Mediabrands; Piotr Marzec, DoubleClick (Google), Jan Heumuller; Managing Director Europe la DataXu dar și Dan Balotescu și Cecilia Tănăsoiu - reprezentanții Prometheus / The Group.

În aceeași zi, de la ora 12.00, are loc a doua parte a workshopului în cadrul căruia vor vorbi: Urszula Niewiadomska, Sizmek, Yannic Pluymackers, Kayak, Michele D'Agostino, InMobi, Emi Gal, Brainient,  Tomasz Musial, Smart AdServer, Elias Gagas, Managing Director Tailwind EMEA și alti experti.

În plus, în cea de-a doua zi a ICEEfest 2015, Caspar Schlickum, CEO pentru Europa, Orientul Mijlociu și Africa al XAXIS (una dintre cele mai mari platforme de programmatic media din lume) va susține prezentarea ”Programmatic grows up”, pe INNOVATION Stage.

Bilete pentru întreg festivalul și agenda completă se găsesc aici.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ