Inevitabilul s-a produs – Iohannis laudă tăierile de salarii din timpul guvernării Băsescu-Boc

| 24 aug, 2014

Prezent la Arad, vineri, la o întâlnire cu simpatizanții PNL și PDL, Klaus Iohannis a atacat cabinetul condus de Victor Ponta și a elogiat guvernele PDL pentru măsurile luate în perioada de criză economică.

„Din păcate, România nu are niciun plan, din cauza actualului guvern. A luat ţara scoasă din criză şi a băgat-o din nou. Mă întreb: un astfel de candidat se califică pentru Preşedinţia României?”, a declarat Klaus Iohannis.

În contextul în care PNL s-a aliat cu PDL pentru alegerile prezidențiale, declarațiile lui Klaus Iohannis nu ar trebui să fie o surpriză pentru nimeni. Prin alianța cu partidul vinovat de măsurile de austeritate care i-a sărăcit pe români, PNL s-a dezis de angajamentele luate în fața alegătorilor în 2012, girând indirect guvernarea patronată de Traian Băsescu. Vineri, liderul liberal nu a făcut decât să confirme, dacă mai era nevoie, pactul pe care l-a făcut cu Traian Băsescu pentru a-l numi pe actualul șef al statului premier în cazul în care va câștiga alegerile prezidențiale. De altfel, prin discursul ținut în fieful PDL patronat de baronul local Gheorghe Falcă, Klaus Iohannis și-a turnat cenușă în cap pentru a-i demonstra lui Traian Băsescu că este fidel înțelegerii pe care au făcut-o în secret.

Citeşte şi: Iohannis, fan Basescu de cel putin 10 ani

Din moment ce Klaus Iohannis elogiază măsurile luate de Emil Boc și Mihai Răzvan Ungureanu, în cazul în care va ajunge șef al statului, liberalul va gira măsuri similare imediat ce va ajunge la Cotroceni. Din cauza guvernelor Boc și Ungureanu, România a ajuns să se zbată în sărăcie și haos social. Măsurile cabinetelor portocalii pe care Klaus Iohannis le laudă acum au însemnat reținerea ilegală a 13% din pensie și tăierea cu 25% a salariilor profesorilor, medicilor, polițiștilor și a altor categorii de bugetari. Mărirea TVA de la 19% la 24% a însemnat un dezastru pentru mediul de afaceri și pentru buzunarele românilor afectați de reducerea veniturilor sau pierderea locului de mult. Ca și când toate acestea nu ar fi fost de ajuns, în timp ce milioane de români erau supuși unor măsuri drastice de austeritate, mafia portocalie prospera din contracte neoneroase cu statul. Mai mult, mulțumită lui Traian Băsescu și actualului primar al Clujului, categorii sociale au fost asmuțite una împotriva alteia.

Klaus Iohannis s-a lansat în cursa pentru alegerile prezidențiale fără un program politic. În loc să aprecieze performanţele înregistrate de executivul condus de Victor Ponta și să garanteze continuarea acestor politici care au dus la creștere economică și la majorarea nivelului de trai, în cazul în care va ajunge șef al statului, candidatul ACL atacă necredibil actualul guvern. Deși nu are un program pentru funcția supremă în stat, pe care urmărește să o ocupe din decembrie, Klaus Iohannis se inspriră de la cabinetele Boc, care au însemnat un dezastru nemaiîntâlnit în istoria postdecembristă pentru economia națională și nivelul de trai al românilor.

Trăgând linie, nu putem observa decât că alianța dintre liberal și oamenii lui Traian Băsescu este doar o consecință a asemănării asupra viziunii de guvernare. Alegerea lui Klaus Iohannis ca șef al statului ar însemna repetarea unui dezastru care nu ar face decât să elimine toate beneficiile guvernării Ponta.

Citeşte şi: Iohannis habar nu are de politică. Coabitarea este în spiritul Constituției

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

3 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
26 aug, 2014
Emil
Mirare
"Din moment ce Klaus Iohannis elogiază măsurile luate de Emil Boc și Mihai Răzvan Ungureanu, în cazul în care va ajunge șef al statului, liberalul va gira măsuri similare imediat ce va ajunge la Cotroceni. "

Asta-i tare. Ti-a spus el?
26 aug, 2014
viola
esti fata lui dan constantin...vai se ,,obiectivitatea” ta
24 aug, 2014
But Romeo
Johanis
niste imbecili increzuti si nerusinati ce sunteti credeti ca mai luati un vot de la popor ?

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ