Inflaţie de societate civilă la poarta Palatului Cotroceni. Cine a intrat la consultări, cine s-a îmbrâncit afară

| 06 noi, 13:37

Poarta Palatului Cotroceni a fost luată de asalt vineri la prânz de diverşi reprezentanţi ai societăţii civile, care au vrut să participe la consultările la care a invitat preşedintele Klaus Iohannis. Pe lângă lista cu invitaţi, au venit şi destui neinvitaţi, care susţin însă că reprezintă în aceeaşi măsură societatea civilă şi au drept să participe la întâlnire.

UPDATE 15.47 Liviu Mihaiu a anunţat că, în timpul discuţiilor, preşedintele Klaus Iohannis a afirmat că va veni în piaţă.

 

UPDATE 15.45 La ieşirea de la Palatul Cotroceni aşteaptă cei care nu au fost primiţi la consultări. Între timp, ei au arborat un banner pe care scrie "Strada nu are lideri".

 

UPDATE 15.38 Întâlnirea s-a încheiat.

Nicuşor Dan, declaraţii:

Nu trebuie să ne grăbim să numim un premier. Trebuie să discutăm o listă de teme.

 

UPDATE 14.22 Klaus Iohannis a declarat vineri că întâlnirea cu reprezentanții societății civile este una atipică, generată de vremuri deosebite, în cadrul căreia poate prelua cererile acestora și le poate transmite mai departe partidelor politice în calitatea sa de mediator.

"Aceasta este o întâlnire atipică, pentru că vremuri deosebite produc rezultate deosebite, aceasta este speranța mea. Tragedia care a avut loc în clubul Colectiv a fost un declanșator foarte puternic pentru o adevărată revoltă, pentru o mișcare care a dus la căderea Guvernului. Eu cred că mișcarea cu care avem acum de-a face este mai mult decât o schimbare de guvern. Eu cred că este vorba de o schimbare de paradigmă și trebuie să recunosc că lumea, pe bună dreptate, așteaptă o nouă abordare a politicii, o nouă abordare din partea politicienilor. Am considerat că, în această situație, când strada a jucat un rol decisiv, când societatea civilă a formulat cereri, solicitări, abordări specifice, este foarte să avem această întâlnire", a declarat președintele, citat de Agerpres.

Iohannis a adăugat că vede întâlnirea ca pe una în care el primește idei, pe care el le poate transmite mai departe partidelor politice.

"Cred că este o modalitate foarte potrivită pentru a folosi președintele în calitatea lui de mediator", a mai declarat președintele.

Citeşte şi: Consultări la Cotroceni. Oprea: "Susţinem orice formulă dorită de Iohannis". Tăriceanu respinge alegerile anticipate

UPDATE 14.00 Cei rămaşi în afara zidurilor de laCotroceni au contestat vocal lista cu participanţi, au spus de ce ar trebui săparticipae şi ei şi chiar s-au îmbrâncit pentru un loc mai în faţă. Este cazul lui Rafael, fost solist vocal al trupei Iris, care a dat la o parte cu un brânci pe un alt "reprezentant al societăţii", venit şi el să intre la Cotroceni.

S-au mai făcut remarcaţi doi tineri îmvrăcaţi în costume populare, care au venit şi ei cu o listă de revendicări.

 

UPDATE 13.50 Lista participanţilor la întâlnirea de la Cotroceni

Sorin Ioniţă (Expert Forum), Elena Calistru (Funky Citizens), Nicuşor Dan (Asociaţia Salvaţi Bucureştiul), Mihai Dragoş (Consiliul Tineretului din România), Ionuţ Sibian (Fundaţia pentru dezvoltarea societăţii civile), Cristina Guseth (Freedom House), Liviu Mihaiu (Salvaţi Dunărea şi Delta), Ema Stoica (studentă Facultatea de Jurnalism), Adrian Despot (cântăreţ), Tudor Benga (Okian), Alexandru Bindar (Uniunea Studenţilor din România), Cătălin Drulă (Asociaţia Pro Infrastructura), Edmond Niculuşcă (Asociaţia Română pentru Cultură, Educaţie şi Normalitate), Horia Oniţă (Consiliul Naţional al Elevilor), Claudia Postelnicescu (Iniţiativa România), Ştefan Dărăbuş (HHC România), Andrei Cornea (GDS), Clara Matei (Asociaţia Medicilor Rezidenţi din România), Dragoș Slăvescu (medic), Octavian Berceanu (unițisalvăm).

 

Consultările preşedintelui cu societatea civilă capătă accente comice. Pe lângă organizaţiile invitate, la poarta Cotrocenilor au bătut tot felul de reprezentanţi ai unor organizaţii despre care susţin că sunt foarte reprezentative pentru societatea civilă, dar care au rămas în afara curţii.

Au venit organizaţiile ExpertForum (EFOR), Centrul Român pentru Politici Europene (CRPE), Grupul pentru Dialog Social (GDS), Asociaţia Română pentru Cultură, Educaţie şi Normalitate (ARCEN) şi Asociaţia Pro. Alături de ele, au intrat la Cotroceni Nicuşor Dan (care mai nou are partid politic), Adi Despot (care iniţial refuzase invitaţia), Liviu Mihaiu (jurnalist), Cristina Guseth (directorul fundaţiei Freedom House România) şi alţii.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
06 noi, 16:53
Lucian Marian
Fa bani pe net!
Fa bani pe net! E curata naivitate sa mai crezi azi ca te poate ajuta guvernul sa ai o viata mai buna! S-au dus de mult acele timpuri! Fa bani pe net! Noi avem acum in premiera absoluta un curs total gratuit care te invata sa castigi! Fa bani pe net si asigura-ti viitorul! Pentru curs, cere acum detalii la adresa de email: [email protected]
06 noi, 14:41
Alina
Vrei sa castigi bani mai multi? Citeste acest anunt!
Beneficii
-posibilitatea de a castiga cel putin 100 de euro cu o implicare de 2-3 ore sau 300 de euro full time
- apartenenta la un grup care ofera recunoastere si sanse egale tuturor membrilor
-instruire gratuita si de scurta durata-
-contract legal de comision ce asigura plata castigurilor
-se lucreaza de acasa
-program flexibil
Cerinte
-Conexiune la internet, PC, abilitati minime de lucru cu documente word, pdf si navigare online
-Seriozitate, perseverenta si atentie la detalii
Pentru informatii trimiteti mail cu subiectul INFO la [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ