TREBUIE SĂ ȘTII! Ingredientul CANCERIGEN din cafea, cartofi prăjiți și mâncarea pentru bebeluși

| 07 iul, 2014

Alimente precum cafeaua, biscuiții, pâinile crocante, cartofii prăjiți sau anumite produse alimentare pentru copii conțin acrilamidă, o chimicală care ar putea crește riscul dezvoltării cancerului, avertizează Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentației (EFSA).

Experimentele efectuate pe animale au demonstrat că acrilamida poate conduce la creșterea riscului de dezvoltare a cancerului, indiferent de vârsta subiecților.

CITEȘTE ȘI: ULTIMĂ ORĂ! O nouă armă împotriva cancerului cu potenţial FANTASTIC

„Acrilamida consumată pe cale orală este absorbită în tractul gastrointestinal, distribuită către toate organele și metabolizată. Glicidamida, unul dintre principalii metaboliți ai procesului, este cea mai probabilă cauză a mutațiilor genetice și tumorilor observate în studiile pe animale”, a declarat dr. Diane Benford, dierctorul Panel on Contaminants in the Food Chain, al EFSA.

CITEȘTE ȘI: Lipsa unei vitamine BANALE conduce la CANCER și BOLI DE INIMĂ. Tu știi care este?

În cazul testelor efectuate pe oameni, dovezile obținute cu privire la potențialul cancerigen al compusului chimic au fost „limitate și inconsistente”. De aceea, experții subliniază necesitatea unor studii ulterioare care să permită întocmirea de norme și indicații orientative cu privire la nivelul de acrilamidă din dietă. Ei punctează însă că, pe baza greutății corporale, cel mai mare pericol derivat din consumul de acrilamidă este înregistrat în rândul copiilor.

CITEȘTE ȘI: Atenţie la consumul de LAPTE! După ce vei citi ASTA îţi vei schimba părerea despre acest aliment

Formarea acrilamidei are loc în urma procesului de preparare a mâncărurilor la temperaturi foarte ridicate, de 150 de grade Celsius. Compusul este rezultatul reacției dintre aminoacizi și zaharuri, care are loc în urma coacerii sau prăjirii alimentelor și care determină apariția crustei maronii care oferă un gust bun produsului. De altfel, compusul se regăsește și în fumul de țigară, precizează experții de la Institutul Național pentru Cancer din SUA.

CITEȘTE ȘI: DIETA ANTICANCER. 6 reguli de aur FOARTE SIMPLE cu care țineți CANCERUL la distanță

În schimb, gătirea alimentelor la temperaturi mai mici de 120 de grade (inclusiv prin fierbere), nu presupune riscul formării de acrilamidă, potrivit experților de la Organizația Mondială a Sănătății. Și specialiștii de la Societatea Americană pentru Cancer recomandă metoda preparării alimentelor prin fierbere și prăjirea ușoară a pâinii, care nu produce înnegrirea suprafeței produsului, scrie TIME.

CITEȘTE ȘI: Cea mai nouă REVOLUŢIE în BĂTĂLIA ANTICANCER. Rezultatele sunt nemaivăzute

De asemenea, Luisa Ramos, care a contribuit la realizarea raportului EFSA, recomandă evitarea boabelor de cafea ușor prăjite, deoarece acrilamida „se formează în primele minute de prăjire și apoi se degradează în timp ce procesul de prăjire continuă”. De asemenea, ea încurajează alegerea produselor pentru bebeluși care nu conțin cereale procesate, pentru a evita expunerea copilului la compusul chimic.

 


Sursă: semneletimpului.ro

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
21 apr, 14:07
Sergmko
Do you know what holiday it is today?
Do you know what holiday it is today?
We are used to the fact that we know only religious and public holidays and celebrate only them.
I found out about this only yesterday after visiting the site https://whenisholiday.com/.
It turns out that every day there are from 2 to 10 different holidays that surround us and make our lives happier.
Here is one of the holidays that will be today:
https://whenisholiday.com/america/when-is-pinata-day-2019.htmlhttps://whenisholiday.com/america/when-is-national-big-mac-day-2018.htmlhttps://whenisholiday.com/world/when-is-world-tailors-day-2017.htmlhttps://whenisholiday.com/america/when-is-national-no-bra-day-2017.htmlhttps://whenisholiday.com/europe/when-is-national-girlfriends-day-2017.htmlhttps://whenisholiday.com/americahttps://whenisholiday.com/america/when-is-national-no-panty-day-2018.htmlhttps://whenisholiday.com/america/when-is-national-lineman-appreciation-day-2019.htmlhttps://whenisholiday.com/asiahttps://whenisholiday.com/america/when-is-national-blonde-day-2018.html
08 iul, 2014
Dani
Bine ...cit timp papati voi un rahat ecologic eu beau o cafea.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ