INS: Investiţiile nete în economia românească au scăzut cu 7,4%, în primul trimestru

| 04 iun, 2014

Investiţiile nete realizate în economia românească s-au cifrat la 11,23 miliarde lei (preţuri curente) în primul trimestru din 2014, în scădere cu 7,4% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit datelor publicate miercuri de Institutul Naţional de Statistică.

Investiţiile în utilaje (inclusiv mijloace de transport) au scăzut cu 10,9%, iar lucrările de construcţii noi au înregistrat o scădere de 6,8%. La alte cheltuieli s-a înregistrat o creştere cu 10,7%.

Ramurile în care s-a realizat un volum mai mare de investiţii nete sunt industria şi comerţul/serviciile (comerţul cu ridicata şi amănuntul, repararea autovehiculelor).


Potrivit INS, comparativ cu trimestrul I 2013, în trimestrul I 2014, a fost consemnată o creştere a ponderii investiţiilor nete în alte cheltuieli, cu 1,9 puncte procentuale. Ponderea investiţiilor nete în utilaje (inclusiv mijloace de transport) a scăzut cu 1,9 puncte procentuale.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ