INS: PATRU din CINCI români au început să lucreze la o vârstă cuprinsă între 18 şi 24 de ani

| 16 sep, 12:55

Românii încep să muncească de la o vârstă cuprinsă între 18 şi 24 de ani, iar o persoană din zece după această vârstă, se arată într-o publicaţie a Institutului Naţional de Statistică.

"Din distribuţia persoanelor de 16 ani şi peste care au experienţă profesională rezultă că aproximativ 4 persoane din 5 au început să lucreze la o vârstă cuprinsă între 18-24 ani, o persoană din 8 a intrat pe piaţa forţei de muncă înainte de a împlini 18 ani, iar o persoană din 10 a început să lucreze după vârsta de 24 ani", informează INS.

Pentru femei, ponderea celor care au intrat mai târziu pe piaţa forţei de muncă este superioară ponderii bărbaţilor. Astfel 11,7% dintre femei au început să lucreze după vârsta de 24 ani, faţă de 8,7% în cazul bărbaţilor aflaţi în aceeaşi situaţie. 

Potrivit INS, dacă în urban 80,2% dintre persoanele de 16 ani şi peste au început să lucreze la o vârstă cuprinsă între 18 şi 24 ani şi 7,5% din intervalul 15-17 ani, în mediul rural debutul activităţii are loc la vârste mai mici. 18,3% dintre persoanele de 16 ani şi peste au început să lucreze în intervalul 15-17 ani şi 74,5% în intervalul 18-24 ani. 

Proporţia cea mai mare a persoanelor care au început să lucreze între 15-17 ani se înregistrează la agricultori (peste un sfert). Salariaţii sunt categoria de populaţie care înregistrează ponderea cea mai mare a persoanelor intrate mai târziu pe piaţa muncii (14,1% dintre ei au început să lucreze după vârsta de 24 ani).

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ