INS: Pe ce CHELTUIE românii cei mai mulţi BANI

| 12 iul, 15:46

Românii împart banii între mâncare, facturi şi taxe. Potrivit Institutului Naţional de Statistică (INS), aproape 90 la sută din venitul unei familii din ţara noastră se duce pe alimente, plata utilităţilor şi achitarea dărilor către stat. Greu în aceste condiţii ca oamenii să mai pună şi bani deoparte, spun economiştii,

Datele furnizate de INS arată că românii au cheltuit cea mai mare parte din venituri, în primul trimestru al acestui an, pe produse alimentare și băuturi non alcoolice. Veniturile medii ale unei gospodării s-au situat în această perioadă la aproape 2.600 lei. Asta în condiţiile în care cheltuielile au fost estimate la peste 2.200 lei. Cea mai mare parte din bani, spun specialiştii, a fost 
alocată pentru alimente şi pe plata taxelor. 

Dăm banii ”pe impozite, mâncare, îmbrăcăminte, dar mai mult pe mâncare. În al doilea rând, îmbrăcăminte și în al treilea rând, impozite ”, spune un bucureștean.

”Pe rate și pe alimente, școală, că am copil și întreținerea lui, că de altceva nu mai ajung. Datorii, alimente și întreținerea copilului sau, mă rog, ordinea e aleatorie, la un moment dat, întreținerea copilului, mâncare și de rate dacă mai rămân”, spune un al bărbat.

Citeste si: Cât cheltuiesc românii pentru recreere și cultură! Teatrul este locul preferat

Specialiştii spun că acest lucru este cauzat de economia nedezvoltată a ţării. 

”Având în vedere că salariile sunt la un nivel foarte redus în România și că au acumulat datorii înainte de criză, atunci sigur că o bună parte din bani se duc pe alimente și datorii. Faptul că mulți bani se duc pe alimente reflectă stadiul unei economii încă nedezvoltate, a unei economii în care oamenii nu au venituri care să fie la nivelul costurilor obișnuite”, a declarat  analistul economic Dragoș Cabat. 

Pe ultimul loc în topul cheltuielilor pe care le fac românii din venitul lunar pe care îl încasează se află invetiţiile persoanele precum cumpărarea unei case sau a echipamentului necesar pentru o gospodărie.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ