INS: Rata şomajului a crescut la 6,1% în iulie

| 31 aug, 10:25

Rata şomajului în forma ajustată sezonier a fost de 6,1%, la finele lunii iulie, în creştere cu 0,1 puncte procentuale faţă de luna precedentă (6%), conform standardelor Biroului Internaţional al Muncii (BIM), se arată într-un comunicat al Institutului Naţional de Statistică (INS).

Numărul şomerilor (în vârstă de 15-74 ani), estimat pentru luna iulie din anul curent, este de 546.000 de persoane, în creştere faţă de luna precedentă (534.000 persoane), dar în scădere faţă de aceeaşi lună a anului anterior (624.000 persoane). 

Pe sexe, rata şomajului pentru bărbaţi a depăşit-o cu 1,9 puncte procentuale pe cea a femeilor, valorile respective fiind 6,9% în cazul persoanelor de sex masculin şi 5% în cazul celor de sex feminin. 

Pentru persoanele adulte (25-74 ani), rata şomajului a fost estimată la 5,1% pentru luna iulie 2016 (5,9% în cazul bărbaţilor şi 4,1% în cel al femeilor). 

Numărul şomerilor în vârstă de 25-74 ani reprezenta 78,7% din numărul total al şomerilor estimat pentru luna iulie 2016. 

Şomerii, conform definiţiei internaţionale (BIM), sunt persoanele în vârstă de 15-74 ani care îndeplinesc simultan următoarele 3 condiţii: nu au un loc de muncă, sunt disponibile să înceapă lucrul în următoarele două săptămâni şi s-au aflat în căutare activă a unui loc de muncă, oricând în decursul ultimelor patru săptămâni.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ