INS: Rata şomajului s-a menţinut în octombrie la nivelul din luna anterioară, respectiv 5,8%

| 29 noi, 11:26

Rata şomajului s-a menţinut la 5,8% în luna octombrie a acestui an, nivel atins şi în luna anterioară, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică date marţi publicităţii.

Ecartul dintre cele două rate ale şomajului a fost de 1,8 puncte procentuale (6,6% la bărbaţi faţă de 4,8% la femei), iar pe medii rezidenţiale de numai 0,1 puncte procentuale (5,9% în mediul rural, faţă de 5,8% în mediul urban). 

'Numărul şomerilor (în vârstă de 15-74 ani), estimat pentru luna octombrie din anul curent, a fost de 522.000 de persoane, la acelaşi nivel cu luna precedentă, dar în scădere faţă de aceeaşi lună a anului anterior (613.000 de persoane)', se mai arată în comunicatul citat. 

Potrivit INS, pentru persoanele adulte (25-74 ani), rata şomajului a fost estimată la 4,7% pentru luna octombrie 2016 (5,6% în cazul bărbaţilor şi 3,6% în cel al femeilor), iar numărul şomerilor din această categorie reprezenta 76% din numărul total al şomerilor estimat pentru octombrie.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ