INSCOP: Aproape jumătate dintre români nu cred că PNL va reuşi să schimbe Guvernul cu o nouă moţiune de cenzură

| 24 iul, 12:01

Aproape jumătate dintre români nu cred că liberalii vor reuşi să schimbe Guvernul în urma noii moţiuni de cenzură pe care au anunţat că o vor depune la începutul lunii septembrie, relevă un sondaj INSCOP, citat de Agerpres.

 

Decizia PNL de a depune o nouă moţiune de cenzură în toamna acestui an întruneşte aprecierea a 32,5% dintre români. 22,3% dintre respondenţi au o părere nici bună, nici proastă despre această hotărâre, în timp ce 28,5% o consideră o idee proastă. Nu ştiu sau nu răspund la întrebare 16,7%.

Potrivit sondajului, 46% dintre respondenţi consideră că PNL nu va reuşi să dea jos Guvernul în urma noii moţiuni de cenzură pe care a anunţat că o va depune la începutul lunii septembrie, 23,5% cred în şansele de reuşită ale unui asemenea demers, iar 30,5% nu ştiu sau nu răspund.

În ceea ce priveşte schimbarea actualului Guvern, 33,2% dintre respondenţi au susţinut ideea că acesta ar trebui înlocuit de unul al PNL, în timp ce 45,3% sunt în dezacord. Nu ştiu sau nu răspund la această întrebare 21,5%.

Aproape jumătate dintre cei chestionaţi, 44,8%, au spus că Guvernul trebuie să-şi încheie mandatul în termen, la sfârşitul anului 2016 (faţă de 58,5% în luna aprilie). 35,2% consideră că Guvernul trebuie înlocuit cât mai repede, înainte de încheierea mandatului (faţă de 29,6%). Nu ştiu sau nu răspund la această întrebare 20%, faţă de 11,9% în luna iulie.

Sondajul a fost realizat de INSCOP Research la comanda Adevărul în perioada 9 - 14 iulie 2015. Volumul eşantionului a fost de 1.075 persoane şi este reprezentativ pentru populaţia României de 18 ani şi peste 18 ani. Eroarea maximă admisă a datelor este de plus/minus 3%, la un grad de încredere de 95%. Metoda folosită a fost cea a sondajului de opinie pe baza unui chestionar aplicat de operatorii de interviu la domiciliul respondenţilor.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ