INSCOP: Peste 34% dintre români sunt nemulţumiţi de învăţământul românesc

| 16 mai, 2013

Peste 34% dintre români sunt nemulţumiţi de performanţele învăţământului din ţara noastră în timp ce 29,3% apreciază performanţele ca fiind bune iar 4,6% - foarte bune, relevă barometru de opinie ''Adevărul despre România'' realizat de INSCOP Research.

Dintre cei care au considerat că învăţământul românesc are performanţe slabe şi foarte slabe, 27,3% au atribuit rezultatele slabe legislaţiei, 26,7% profesorilor, 19,5% elevilor, 11,7% materiilor predate şi 9,7% dotărilor din şcoli.

În ceea ce îi priveşte pe profesori, 64% dintre respondenţi au multă şi foarte multă încredere, în timp ce 36% au puţină şi foarte puţină încredere în cadrele didactice. 

Legat de fenomenul scăderii promovabilităţii la bacalaureat, aproape 61% dintre români consideră că rezultatele la acest examen arată nivelul real al pregătirii elevilor, în timp ce 32,6% cred că ele sunt induse mai degrabă de schimbările legislative.

În ceea ce priveşte clasa pregătitoare opiniile sunt echilibrat împărţite. Aproape 42% dintre români consideră că acesta este necesară, iar 40,7% sunt de părere că este inutilă.

Legat de admiterea la facultate, 54,1% dintre români ar dori întoarcerea la admiterea pe bază de examen, în defavoarea modalităţilor practicate în ultimii ani: admitere pe bază de bacalaureat, pe bază de dosar, sau chiar pe baa unui criteriu combinat examen plus medie bac. în timp ce 26% cred că admiterea ar trebui să ţină cont tât de un examen cât şi de bacalaureat, 8,2% doar de bacalaureat iar 6,5% cred că admiterea ar trebui să se facă pe baza întregii situaţii şcolare a elevului din liceu.

Sondajul a fost realizat de INSCOP Research la comanda cotidianului Adevărul în perioada 20 - 28 aprilie pe un eşantion de 1.050 de persoane şi este reprezentativ pentru populaţia României de 18 ani şi peste 18 ani. Eroarea maximă admisă a datelor este de +/- 3%, la un grad de încredere de 95%.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

5 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
23 aug, 2014
H0sj0kEMm
TZVXmQx0cEj6
That's a smart way of thikning about it. http://ddsdsz.com [url=http://gegjmq.com]gegjmq[/url] [link=http://fazzstdb.com]fazzstdb[/link]
21 aug, 2014
T7UHDUCxn
czBPWbrKJ
You're the one with the brains here. I'm wanhcitg for your posts. http://eoelzhi.com [url=http://tmwhfssn.com]tmwhfssn[/url] [link=http://adevjykir.com]adevjykir[/link]
21 aug, 2014
eQe5kpNC
3lhmtXbWR
You're the grseetat! JMHO
20 aug, 2014
4xeOSqVBa
RPGMFUVYLSk
You've imrspesed us all with that posting!
18 aug, 2014
eyBB8ZNPi4
6OkQqa0nj
That's really thikning out of the box. Thanks!

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ