INSCOP: Peste 40% dintre români au încredere în Guvernul Cioloș

| 18 dec, 10:06

Peste 40% dintre români au încredere în Guvernul condus de Dacian Cioloș și 37,2% doresc un Executiv tehnocrat și după alegeri, relevă un sondaj INSCOP remis, vineri.

Sondajul arată că 40,8% dintre respondenți au încredere în Guvernul Cioloș, în timp ce 35,3% spun că nu au încredere în acest Executiv. 23,8% au răspuns nu știu sau nu au răspuns la întrebare. În plus, 50,5% dintre români declară că preferă un Guvern de tehnocrați pentru că aduce mai multă competență, în timp ce 32,1% spun că e de preferat un Executiv politic. 17,4% nu știu sau nu răspund.

De asemenea, 37,2% dintre respondenți ar dori un guvern de tehnocrați și după alegeri, în timp ce 34% ar prefera un guvern politic după alegeri, iar procentul nonrăspunsurilor este de 28,8%.

Cercetarea mai relevă că 36,9% dintre români cred că Guvernul Cioloș va face reforme importante cât se va afla la conducere, iar 34,8% sunt de părere că nu va reuși să facă reforme semnificative și 28,4% nu știu sau nu răspund.

37,4% dintre cei chestionați consideră că Guvernul Cioloș că nu este alcătuit numai din specialiști în domeniile lor, iar 31,6% susțin că este format numai din specialiști în domeniile lor, în timp ce procentul celor care nu știu sau nu răspund este de 31%.

Conform barometrului, 34,6% dintre respondenți cred că Guvernul Cioloș va fi mai bun ca Guvernul Ponta, 34,3% că nu va fi mai bun, iar 31,1% nu știu sau nu răspund.

54,2% dintre români consideră că în urma protestelor de stradă Guvernul Ponta trebuia să își dea demisia, iar 36,7% sunt de părere că nu trebuia să demisioneze. Procentul nonrăspunsurilor este de 9,1%.

 

"Barometrul INSCOP-ADEVĂRUL despre România" a fost realizat de INSCOP Research la comanda "Adevărul" în perioada 26 noiembrie-2 decembrie.

Volumul eșantionului a fost de 1.071 persoane și este reprezentativ pentru populația României de 18 ani și peste 18 ani.

Eroarea maximă admisă a datelor este de plus/minus 3%, la un grad de încredere de 95%. Metoda folosită a fost cea a sondajului de opinie pe baza unui chestionar aplicat de operatorii de interviu la domiciliul respondenților. Chestionarele au fost aplicate în 40 de județe și municipiul București, într-un total de 89 de localități — orașe, comune, sate. Eșantionul a fost validat pe baza datelor oficiale ale Recensământului populației din 2011.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
18 dec, 11:39
SIBNET
activitate acasa pe calculator
sellectam colaboratori pentru activitate la domiciliu. Se poate lucra si part-time. Sunt necesare cunostinte minime de navigare pe internet, lucru cu fisiere pdf si word si minim studii medii. Numai dupa ce te hotarasti cu cea mai mare seriozitate, cere-ne detalii la adresa de email: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ