Instanța Supremă a respins cererea DNA în dosarul lui Liviu Dragnea

| 18 apr, 14:17

Înalta Curte de Casație și Justiție a respins cererea DNA privind judecarea cu celeritate a dosarului lui Liviu Dragnea, anunță surse citate de Realitatea TV.

ÎCCJ a precizat că cererea DNA este nefondată. DNA ceruse ca dosatul Bombonica, în care Liviu Dragnea a fost condamnat în primă instanță la trei ani și șase luni de închisoare, să se judece cu celeritate.

Rămâne de văzut ce deziție va lua Înalta Curte privind cererea DNA în dosarul lui Darius Vâlcov.

DNA a cerut instanței supreme preschimbarea termenelor în dosarele in care sunt judecați Liviu Dragnea și Darius Vâlcov, procurorii solicitând astfel judecarea cu celeritate a cauzelor.

Procurorii invocă articolul 353, alin 10 din Codul de Procedură Penală, care prevede: Completul învestit cu judecarea unei cauze penale poate, din oficiu sau la cererea părţilor ori a persoanei vătămate, să preschimbe primul termen sau termenul luat în cunoştinţă, cu respectarea principiului continuităţii completului, în situaţia în care din motive obiective instanţa nu îşi poate desfăşura activitatea de judecată la termenul fixat ori în vederea soluţionării cu celeritate a cauzei. Preschimbarea termenului se dispune prin rezoluţia judecătorului în camera de consiliu şi fără citarea părţilor. Părţile vor fi citate de îndată pentru noul termen fixat.

Judecătorii instanței supreme au amânat primul termen in apel in dosarul lui Darius Vâlcov pentru 11 iunie, consilierul premierului solicitând termen pentru a își angaja apărător.

În cazul lui Liviu Dragnea, deși pe 15 aprilie ar fi urmat să fie ultimul termen, instanța a amânat cauza pentru 20 mai după ce DNA a cerut sesizarea CCR. De asemenea, la termenul respectiv, avocații lui Liviu Dragnea au cerut amânarea invocând asteptarea pronuntarii CCR privind completurile specializate.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ