Instanţa a decis expertizarea psihiatrică în cazul lui Adrian Zglobiu

| 29 mai, 2014

Magistraţii Judecătoriei Constanţa au admis joi cererea procurorilor de internare pentru şapte zile la spitalul de psihiatrie de la Palazu Mare a bărbatului cercetat pentru ultragierea preşedintelui Traian Băsescu.

Decizia judecătorilor nu este definitivă, putând fi contestată.

Judecătorii s-au pronunţat în acest caz la solicitarea procurorilor, în urma refuzului lui Adrian Zglobiu de a fi internat miercuri la spitalul de psihiatrie de la Palazu Mare.

În dimineaţa zilei de miercuri, Zglobiu a încercat să se sinucidă când poliţiştii s-au dus la el acasă pentru a-l duce la spitalul de psihiatrie, fiind transportat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţe, unde i-au fost tratate rănile superficiale pe care şi le-a provocat cu un cuţit pe gât şi abdomen. Ulterior, el a fost dus cu ambulanţa la Palazu Mare, însă a refuzat spitalizarea.

Preşedintele Traian Băsescu a depus o plângere pentru ultraj la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa, în urma incidentului petrecut sâmbătă în port, când şeful statului a fost scuipat de Zglobiu.

Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, procurorul Zafer Sadîc, a declarat  că plângerea a fost formulată prin e-mail, pe data de 25 mai. El a menţionat că cercetările în dosarul respectiv vor fi continuate de procurori sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ultraj.

În noaptea de duminică spre luni, constănţeanul care l-a scuipat pe preşedintele Traian Băsescu, la finalul festivităţilor din Portul Constanţa dedicate Navei Şcoală Mircea, a fost scos din arest, anchetatorii stabilind, după schimbarea încadrării juridice a faptei comise, cercetarea penală a acestuia în stare de libertate pentru tulburarea liniştii şi ordinii publice.

La ieşirea din arestul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, agresorul şefului statului a declarat că regretă faptele pe care le-a comis.

Sâmbătă, bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa întocmindu-i dosar penal pentru tulburarea liniştii şi ordinii publice, ultraj şi loviri sau alte violenţe.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
19 aug, 2014
SRR75AEuec
CtxLTWXF5
That's a crakcerjack answer to an interesting question
29 mai, 2014
Marin
De ce sa regreti ce cea ce ai facut . Scuipatul tau este mult mai scump decit fata lui . Poate l-ai confundat cu o batista. De ce nu spui citi pumni si cite picioare ai luat de la SPP-isti

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ