InterAgro SRL, nucleul imperiului agro-industrial al miliardarului Ioan Niculae, a intrat în insolvenţă

| 05 feb, 15:35

Tribunalul Teleorman a admis cererea de insolvenţă a mai multor creditori. Compania InterAgro SRL controlează cea mai mare partea a afacerilor din agricultură şi industrie ale omului de afaceri şi rulează anual peste 1 miliard de lei.

InterAgro SRL Zimnicea, compania prin care omul de afaceri Ioan Niculae îşi controlează afacerile din agricultură, industrie şi turism, a intrat în insolvenţă, din 2 februarie, după ce Tribunalul Teleorman a admis o cerere în acest sens a mai multor creditori.

„Admite cererile creditorilor SC TEHNOCHIM SRL, KOCH FERTILIZER TRADING SARL, SC WS CONSULT GROUP SRL, SC SOCEP SA CONSTAN?A, SC BAULAND INTERNATIONAL L & M SRL. Respinge ca neîntemeiată cererea formulată de creditorul VENETO BANCA SPA ITALIA MONTEBELLUNA. În temeiul art. 406 C.pr.civ., ia act de cererea de renunţare la judecată formulată de SC WATCH & CATCH SECURITY SRL. În temeiul art. 72 din Legea nr. 85/2014 dispune deschiderea procedurii generale de insolvenţă împotriva debitoarei SC INTERAGRO SRL. În baza art. 73 raportat la art. 45 alin. 1 lit. d şi art. 57 din legea insolvenţei desemnează administrator judiciar provizoriu pe CITR Filiala Bucureşti SPRL şi ZRP INSOLVENCY SPRL care vor îndeplini atribuţiile prevăzute de art. 58 şi 53 alin.1 şi 2 din Legea nr. 85/2014, cu un onorariu de 3500 lei lunar, exclusiv TVA”, se arată în sentinţa dată de instanţă.

Potrivit informaţiilor oferite de site-ul InterAgro, compania ce a intrat acum în insolvenţă este cea mai importantă firmă din grupul controlat de Niculae. „O adevărată imagine în oglindă a nucleului central al Grupului de firme InterAgro, respectiv InterAgro SA, prezentată mai sus, o reprezintă SC InterAgro SRL Zimnicea, şi acest fapt se evidenţiază datorită vastei sfere de activităţi în care acţionează, cu implicaţii în domeniul agricol, industrial, comercial, etc" scrie pe site.

SC INTERAGRO SRL deţine: 
50% din capitalul social al SC MULTIFRUCT SRL ce are ca obiect de activitate pomicultura;

55% din capitalul social al SC INTERGAZ SRL, a cărei activitate principală o reprezintă distribuţia şi furnizarea de gaze naturale;

100 % din capitalul social al SC INTERPIPE SRL Zimnicea a cărei activitate principală o reprezintă producerea de ţevi pentru transportul şi distribuţia gazelor şi a apei potabile, pentru protecţia cablurilor electrice şi pentru canalizare; 
96.4 % din capitalul social al SC ROMATEST SA; 
23.42 % din capitalul social al SC CEREAL COM SA a cărei activitate principală este agricultura; 
80.02 % din capitalul social al SC CICALEX SA a cărei activitate principală este producţia, prelucrarea şi conservarea cărnii”.

 

De asemenea, InterAgro SRL este şi acţionar la mai multe combinate chimice, multe din ele fiind acum în insolvenţă şi închise.
În 2014, InterAgro a înregistrat o cifră de afacere de 1,4 miliarde de lei şi 160 de milioane de lei pierdere.

Ioan Niculae este în închisoare, unde ispăşeşte o pedeapsă de doi ani şi şase luni în dosarul „Mită la PSD”. El este al treilea cel mai bogat român, potrivit Top 300 Capital, cu o avere de circa 800 de milioane de euro.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ