Internetul lucrurilor: Numărul dispozitivelor conectate la Internet este în creştere

| 23 apr, 2013

Poate v-aţi plictisit să verificaţi maşina de spălat pentru a vedea dacă nu cumva s-a încheiat ciclul de spălare, sau să vă întoarceţi de la uşă pentru a verifica dacă nu cumva a rămas vreo lumină aprinsă. Toate aceste probleme şi multe altele pot fi rezolvate de la distanţă cu ajutorul unor aplicaţii pentru dispozitivele mobile inteligente în cadrul unei noi paradigme de dezvoltare tehnologică denumită Internetul lucrurilor.

De la maşinile de spălat inteligente, conectate la Internet, până la frigidere şi cântarul din baie, apar din ce în ce mai multe gadgeturi domestice şi aplicaţii concepute pentru a le monitoriza şi a le controla.

Până în 2022, o gospodărie medie, cu doi copii adolescenţi, va dispune de aproximativ 50 de dispozitive conectate la Internet, de la aproximativ 10 în prezent, conform estimărilor formulate de Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică.
Există chiar şi un gadget şi o aplicaţie pentru iubitorii de plante. Koubachi, un senzor plasat în pământul din ghiveci, se conectează la o aplicaţie iPhone şi îl informează pe utilizator când plantele sale au nevoie de apă, de lumină, de umbră, sau de o anumită temperatură.
Gadgeturile şi aplicaţiile joacă un rol din ce în ce mai important şi în monitorizarea stării de sănătate. Astfel, pentru monitorizarea greutăţii corporale există aplicaţia Withings Health Mate pentru iPhone şi Android, iar aceeaşi companie oferă şi aplicaţia Withings Baby Companion, deocamdată doar pentru posesorii de iPhone, care monitorizează evoluţia greutăţii copiilor prin comparaţie cu a altor micuţi
Pentru a afla câte calorii au fost arse, distanţa parcursă sau câţi paşi au fost făcuţi, există numeroase posibilităţi, de la brăţări precum Nike+ FuelBand sau Larklife, care se conectează la aplicaţii pentru iPhone, sau Jawbone UP şi Fitbit One care comunică deopotrivă cu aplicaţii pentru iPhone şi sistemele Android.

 

 

Tag-uri: android, gadget, iphone
loading...

Ştirile orei

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ