Interpol a sesizat ÎCCJ în legătură cu extrădarea lui Sebastian Ghiţă

| 18 apr, 18:50

Interpol a sesizat Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în data de 15 aprilie cu privire la procedura de extrădare a fostului deputat Sebastian Ghiţă.

Potrivit Biroului de presă al ÎCCJ, sesizarea a fost făcută în baza Legii 302/2004 privind cooperarea judiciară internaţională. 

Procedura în acest caz este confidenţială. 

Fostul deputat Sebastian Ghiţă a fost prins în Serbia după aproape patru luni de la dispariţie, timp în care instanţele din România, respectiv Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi Tribunalul Prahova, au emis două mandate de arestare în lipsă pe numele lui. 

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat marţi că procedura de extrădare a lui Sebastian Ghiţă este pregătită, însă sunt aşteptate deciziile instanţelor de judecată. 

"Ne aflăm în acest moment în situaţia în care aşteptăm de la instanţele de judecată încheierile de verificare a temeiniciei legalităţii declanşării procedurii de extrădare. În momentul în care primim de la instanţele de judecată respectivele încheieri, respectivele hotărâri, declanşăm procedura de extrădare, adică cererea. Ministerul Justiţiei are deja pregătită acea procedură, cerere, aşteptăm încheierile de la instanţele de judecată şi imediat, imediat, în minutul următor, dăm drumul la procedură. Până atunci prevederile legale ne obligă să rămânem în aşteptare, să aşteptăm de la instanţele de judecată", a explicat Tudorel Toader. 

Ministrul a precizat că Biroul Naţional Interpol a anunţat că Sebastian Ghiţă a fost arestat pe o perioadă de 18 zile în Serbia. 

"Biroul Naţional Interpol a informat instanţele din România, instanţele emitente ale mandatelor de arestare preventivă, cu privire la reţinerea pentru 48 de ore a lui Sebastian Ghiţă. Pe data de 17 aprilie, acelaşi Birou (...) a înştiinţat instanţele din România, instanţele emitente ale mandatelor de arestare, cu privire la reţinerea preventivă a lui Sebastian Ghiţă pe o perioadă de 18 zile începând cu data de 14 aprilie. Potrivit legii, potrivit art. 66 din Legea 302, instanţele din România (...) trebuie să verifice în procedură de urgenţă îndeplinirea condiţiilor legale pentru a solicita extrădarea", a arătat Tudorel Toader.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ