Intervenţie în dezbaterea despre grațiere: Inițiatorii ordonanțelor doresc să-i scape de răspundere penală pe politicieni

| 30 ian, 11:32

Un reprezentant al platformei civice Inițiativa România a declarat, la dezbaterea de la Ministerul Justiției pe tema ordonanțelor grațierii și amnistiei, că, în mod evident, scopul celor două proiecte este scăparea de răspundere penală a unor politicieni și a sponsorilor acestora.

”Scopul este să-i scăpați de răspundere penală pe prietenii dumneavoastră politicieni, pe prietenii lor și pe sponsorii lor politici. E un fapt recunoscut tacit sau direct de zecii de mii de oameni, de ambasadele statelor partenere, de ONG-uri, de întreg sistemul judiciar.

Dezbaterea a fost subminată chiar de dumneavoastră în 4, 6, și 17 ianuarie, când ați susținut că orice act normativ va trece prin Parlament. La o zi după, pe 18, ne-am trezit cu proiectele de ordonanță de urgență. Nu sunteți un partener credibil de dialog și sunteți compromis ca Ministru al Justiției”, a declarat acesta.

Un alt domn prezent la dezbatere s-a pronunțat și el împotriva celor două proiecte, s-a întrebat retoric cu ce anume ajută grațierea celor pedepsiți cu suspendare la rezolvarea supraaglomerării din penitenciare și a solicitat demisia Ministrului Justiției. Totodată, acesta a îndemnat la găsirea cauzelor pentru situația în care se află acum România în vilele lui Dan Voiculescu, în casele politicienilor, dar și în reședința de lux a lui Liviu Dragnea.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ