Intrat în campanie, Băsescu și-ar dori instabilitate

| 24 sep, 2014

Traian Băsescu a intrat în campanie electorală, iar dincolo de a susține un candidat anume, acesta are în vedere strict obiectivele sale personale, care vizează viitorul său politic și, de ce nu, pe cel personal.

Cu ochii la funcția de prim-ministru al României după ce își va încheia cel de-al doilea mandat la Cotroceni, președintele urmărește să-i aibă aproape pe aceia care îl pot ajuta să-și ducă la bun sfârșit planurile, respectiv Elena Udrea, Klaus Iohannis și Monica Macovei.

Pentru că Băsescu este cel mai vizibil în spațiul public dintre toți repezentanții dreptei, fiind, de fapt, liderul opoziției de la Palatul Cotroceni, tot el este și cel care impune direcția de comunicare și acțiunile candidaților de dreapta. După câteva fumigene aruncate în spațiul public, printre care cea despre agentul acoperit, candidat la președinție, care ține ocupate mass-media de câteva săptămâni, Băsescu încearcă acum să joace cartea economiei naționale.

Traian Băsescu a aruncat, ieri, în spațiul public un scenariu apocaliptic și o previziune sumbră pentru economia națională, care, conform celor spuse de el, se îndreaptă spre o nouă criză economică, iar asta din cauza politicilor asumate de către Guvern. “Dacă adăugăm la faptul că Guvernul însuşi într-o politică de stimulare a consumului a utilizat cu 30% mai puţini bani pentru investiţii din bugetul de stat, îndreptându-i către asistenţă socială, realizăm că pe acest drum România riscă să reintre într-o perioadă de criză economică”, a declarat președintele. Practic, intrat în campanie, Băsescu și-ar dori instabilitate economică, lucru lesne de înțeles dacă analizezi ce beneficii are șeful statului de pe urma acestei campanii.

În primul rând, ca reprezentant al partidelor de opoziției, Băsescu și-a făcut un obicei din a ataca Guvernul, subiectul economiei naționale fiind unul în măsură să atingă corda sensibilă a multor votanți, o temă cu greutate care poate aduce multe beneficii de imagine candidaților din opoziție. În al doilea rând, prin aborbarea unor subiecte ce țin de responsabilitatea Executivului de la București, Băsescu își crează drum către funcția de prim-ministru, încercând să demonstreze că expertiza sa în domeniu este suficientă pentru a-l recomanda ca șef al Guvernului.

Strategia lui Băsescu are două mari hibe. Prima se referă la faptul că românii nu au uitat că în spatele Guvernelor Boc, în mandatele căruia românii au suferit de pe urma tăierilor de pensii și salarii și creșterii TVA, pe lângă închiderea școlilor și spitalelor și umilirea zilnică a personalului bugetar, s-a aflat chiar el, Traian Băsescu, cel care a propus, susținut și promovat toate aceste măsuri de austeritate. A doua hibă a strategiei murdare a lui Băsescu vizează lipsa credibilității argumentelor folosite a descrierea sumbră a viitorului economic al României, explicațiile oferite putând fi demontate cu cifre reale în măsură să-l contrazică pe președinte.

În context, putem aminti că marți INS a anunțat că rata șomajului a scăzut, iar rata de ocupare a crescut sau faptul că luni au fost semnate contracte de finanțare prin POSDRU, ceea ce înseamnă locuri de muncă prin proiecte din fonduri europene sau nu mai departe reducerea CAS. Lista măsurilor economice ar putea continua, dar datele în evaluării impactului nu fac decât să demonstreze că economia României este un trend accendent, iar Băsescu nu face decât să încerce să creeze valuri și să agite apele pentru a-și atinge scopul.

Citeşte şi: Elena Udrea: Competiţia electorală pentru preşedinţie, un scenariu de filme de la Hollywood

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ