Ioan Mircea Pașcu, anunțat oficial că nu va fi comisar european interimar: ”Voi reveni”

| 11 sep, 12:36

Viorica Dăncilă a decis să retragă propunerea lui Ioan Mircea Pașcu pentru funcția de comisar european interimar. Informația a fost confirmată chiar de Pașcu care a anunțat că se conformează, dar că va reveni.

”Ultima ora: am fost informat de Dna Ambasador pe lângă UE, Luminița Odobescu, ca a primit instrucțiuni pentru retragerea candidaturii mele la postul de comisar interimar al României!

Iau nota și ma conformez, așa cum am anunțat, hotărârii luate de Dna Viorica Vasilica Dancila!

Voi reveni ...”, a scris Ioan Mircea pașcu pe pagina sa de Facebook.

Socialiștii europeni ar fi făcut presiuni marți după amiază ca România sa-și retragă candidatul, europarlamentarii români dând asigurări că guvernul de la București a inițiat deja procedurile de retragere a candidaturii lui Pașcu, notează G4Media.ro.

Și liderul europarlamentarilor PPE, germanul Manfred Weber, a făcut marți un apel la premierul Viorica Dăncilă să retragă propunerea ca Ioan Mircea Pașcu să fie numit comisar european fără portofoliu pentru doar câteva săptămâni, subliniind că ar fi o risipă inacceptabiilă din banii contribuabililor.

Potrivit site-ului en24.news, Pașcu (70 de ani) ar putea încasa o pensie de comisar european pentru câteva săptămâni de activitate. Această pensie reprezintă între 45 și 60% din salariul de comisar (care înseamnă cam 20.000 de euro lunar fără alte beneficii). Acestea sunt regulile UE, iar orice încărcări de a lega plata pensiei de durata mandatului au eșuat în trecut.

În replică, Ioan Mircea Pașcu a scris pe Facebook că nu va beneficia de pensie, întrucât ar avea nevoie de minimum un an de activitate.

.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ