Ioan Neculaie părăseşte arestul preventiv pentru o cauţiune de 22,3 de milioane de lei

| 18 mar, 18:49

Omul de afaceri braşovean Ioan Neculaie va părăsi în noaptea de vineri arestul Poliţiei Braşov, unde se afla în arest preventiv din 15 februarie, urmând să i se aplice măsura controlului judiciar pe o cauţine de 22,3 milioane de lei, a declarat unul dintre avocaţii omului de afaceri, Vladimir Ciolocu.

"Începând din 19 martie 2016, Ioan Neculaie se află sub control judiciar pe cauţiune de 22.300.000 de lei. Am constituit o ipotecă mobiliară pe un pachet de acţiuni pentru această cauţiune. Ministerul Public a considerat că nu se mai impune prelungirea arestului preventiv şi a înlocuit măsura cu controlul judiciar pentru o perioadă de 60 de zile", a mai spus sursa citată. 

În cele 60 de zile, Neculaie (59 de ani) nu are voie să părăsească judeţul Braşov, să ia legătura cu persoanele implicate în dosar şi alte reguli impuse de această măsură, a mai precizat Vladimir Ciolacu. 

Ioan Neculaie este acuzat de evaziune fiscală, fals în înscrisuri sub semnătură privată, delapidare şi spălare de bani. 

Din probele administrate până în acest moment al urmăririi penale, a rezultat că în perioada martie 2013-februarie 2015, în calitate de acţionar majoritar la S.C ICM S.A Braşov şi S.C Fotbal Club Braşov S.A, Neculaie s-a asociat cu inculpatul Păunescu Florin Stelian (fost director economic în cadrul grupului de firme Prescon S.A şi Roman S.A şi preşedinte al Consiliului de Administraţie al S.C ICIM S.A Braşov S.C Fotbal Club S.A Braşov) şi suspecta Slăvilă Corina Eugenia (jurist în cadrul grupului de firme controlate de omul de afaceri) cu scopul de a ajuta S.C Fotbal Club Braşov S.A să stabilească în mod fraudulos un TVA în cuantum de 6.969.266,88 de lei prin înregistrarea în contabilitatea SC. Fotbal Club S.A Braşov a unei operaţiuni nereale, respectiv a achiziţiei la data de 24.01.2014, de către aceasta din urmă societate a unei presupuse investiţii de la S.C ICIM S.A Braşov constând într-o bază sportivă situată în municipiul Braşov, se arată în comunicatul Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov din 29 ianuarie 2016, data la care Ioan Neculaie a fost reţinut de procurori. 

După ce a fost plasat sub control judiciar de Tribunalul Braşov, Parchetul Tribunalului Braşov a făcut contestaţie, iar omul de afaceri a fost arestat preventiv pentru 30 de zile începând cu 15 februarie 2016.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
19 mar, 12:50
prolege
De ceilalti doi nu se mai spune nimic, aia au fost deja iertati......

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ