Ioan Niculae a apelat la DRAGNEA pentru a interveni la Alina Bica

| 15 dec, 2014

Procurorii DNA efectuează cercetări într-un dosar disjuns din cel în care fosta şefă a DIICOT Alina Bica a fost trimisă în judecată şi în care apar numele oamenilor de afaceri Ovidiu Tender, Ioan Niculae şi al ministrului Liviu Dragnea.

Potrivit unei ordonanţe de disjungere, DNA s-a sesizat din oficiu în data de 15 octombrie 2013 cu privire la săvârşirea infracţiunilor de luare de mită, dare de mită, favorizarea făptuitorului şi spălare de bani.

DNA susţine că, în contextul în care, în primăvara anului 2013, Ovidiu Tender era judecat într-un dosar instrumentat de DIICOT, în care rechizitoriul a fost întocmit de Alina Bica, omul de afaceri a pus, prin avocaţii săi, la dispoziţia lui Ionuţ Florentin Mihăilescu, fost ofiţer de poliţie judiciară şi consilier al Alinei Bica, documente privind respectiva cauză penală, în scopul consultării şi exprimării unei opinii, atât de el, cât şi de către Alina Bica, pentru a avea şansa unei soluţii favorabile.

Dosarul lui Tender se află pe rolul Tribunalului Bucureşti iar Ionuţ Mihăilescu este angajat în prezent la una dintre firmele lui Ovidiu Tender.

'Având în vedere relaţia existentă între Mihăilescu Ionuţ Florentin şi Bica Alina Mihaela, numitul Tender Ovidiu i-a cerut sprijinul magistratului prin intermediul angajatului şi avocaţilor săi în vederea formulării unei apărări favorabile inculpatului Tender Ovidiu, luând în considerare că procurorul Bica Alina Mihaela a fost cel care a instrumentat dosarul şi a dispus trimiterea în judecată a acestuia - rechizitoriul nr.692/P/2005 din 24.08.2006 al DIICOT. Pentru sprijinul acordat, în scopul arătat mai sus, Mihăilescu Ionuţ Florentin, angajat al SC Prospecţiuni SA, firmă deţinută de Tender Ovidiu, beneficiază de un card emis de Unicredit Bank, în care îi sunt virate diferite sume de bani. De asemenea, din actele şi lucrările dosarului nr.393/P/2013, a rezultat că Mihăilescu Ionuţ Florentin şi Bica Alina Mihaela au dobândit bunuri imobile (teren), iar pentru disimularea provenienţei acestora, actele de proprietate au fost întocmite pe numele lui Gavrilă Ştefan şi pe numele altor persoane interpuse', se arată în ordonanţa procurorilor.

Citeşte şi: Ce spune Ponta despre implicarea lui Dragnea în dosarul Alina Bica

Tot în documentul DNA apare şi numele ministrului Liviu Dragnea, ca intermediar între omul de afaceri Ioan Niculae şi Alina Bica.

'În baza aceluiaşi proces verbal de sesizare din oficiu, din data de 15.10.2013, al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Secţia de combatere a corupţiei, s-a reţinut în fapt că, în contextul în care inculpatul Ioan Niculae era cercetat într-un dosar al DIICOT, inculpatul a apelat în cursul anului 2013, prin intermediul vicepremierului din Guvernul României, Dragnea Nicolae Liviu, la Bica Alina Mihaela, procuror şef al DIICOT, pentru soluţionarea favorabilă a dosarului sau pentru tergiversarea soluţionării până la intervenirea prescripţiei. Bica Alina Mihaela, în scopul tergiversării soluţionării dosarului penal care îl viza pe inculpatul Ioan Niculae, a intervenit la nivelul procurorului de caz care avea în instrumentare dosarul pentru ca acesta să stopeze investigaţiile pe care le derula prin care a solicitat date privind utilizatorul unui anumit număr telefonic pe care îl folosea Dragnea Nicolae Liviu. În schimbul acestui folos, inculpatul Ioan Niculae a oferit inculpatei Bica Alina Mihaela suma de 3,5 milioane euro', mai declară DNA.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ