Ioan Niculae, condamnat în dosarul ”Mită la PSD”, ar putea fi eliberat

| 21 oct, 17:32

Ioan Niculae, condamant la doi ani şi jumătate de închisoare în doarul "Mită la PSD", ar putea fi eliberat. Judecătoria Găești a dispus miercuri admiterea cererii de eliberare condiționată, pe care a depus-o omul de afaceri, informează B1 TV. Decizia nu este definitivă și, cel mai probabil, va fi atacată de procurorii Direcției Naționale Anticorupție. O hotărâre finală va fi luată de Tribunalul Dâmbovița.

Ioan Niculae a fost condamnat pe 2 aprilie la doi ani şi şase luni de închisoare în doarul "mită la PSD".  În acelaşi dosar au fost condamnaţi Gheorghe Bunea Stancu, la trei ani de închisoare, Gheorghe Teodorescu şi Viorel Bărac, la doi ani şi şase luni cu executare.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, în cursul anului 2009 Gheorghe Bunea Stancu şi-a folosit influenţa şi autoritatea rezultate din funcţia de preşedinte al organizaţiei judeţene Brăila a PSD pentru a obţine, cu încălcarea dispoziţiilor legale ce privesc finanţarea partidelor politice, suma de un milion de euro de la Ioan Niculae, patron al SC Interagro SA, bani ce urmau să fie folosiţi în campania electorală prezidenţială, desfăşurată la sfârşitul anului 2009, pentru susţinerea candidatului PSD, Mircea Geoană.

În urmă cu două luni, Ioan Niculae a mai făcut o încercare de a fi eliberat condiționat, cerere care a fost respinsă de instanță.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ