Ioan Niculae şi-a închis toate fabricile: Nu mai fac nimic în România

| 16 iul, 2014

De patru zile, şi ultimele două combinate de îngrăşăminte din grupul InterAgro al lui Ioan Niculae au tras obloanele. Astfel, din peisajul industrial românesc producţia de îngrăşăminte aproape că nu mai există.

Odată cu închiderea fabricilor lui Niculae, cel mai bogat român, dispare şi cel mai mare consumator de gaze din România, după populaţie. De precizat că Niculae a mai jucat, în trecut, cartea închiderii combinatelor şi trimiterii angajaţilor în şomaj pentru a obţine preţuri preferenţiale la gaz de la stat, scrie ECONOMICA.net.

Ultimele două fabrici din imperiul industrial al omului de afaceri Ioan Niculae şi-au încheiat activitatea în data de 11 iulie, dimineaţa, Chemgas Slobozia şi Viromet Victoria, ultimele două fabrici de îngrăşăminte ce mai funcţionau, din cele şase deţinute de Niculae, au fost închise.

Toţi cei 6.000 de angajaţi ai fabricilor vor fi trimişi în şomaj.

"De 40 de ani, de când le-a făcut Ceauşescu, nu s-a mai întâmplat ca o industrie întreagă să nu meargă. Dar au reuşit actualii guvernanţi, care au promis că ajută industria, dar nu au făcut nimic. Au zis că liberalizează total de anul acesta piaţa de gaze, ceea ce Franţa va face de-abia din 2016, dar, chiar şi aşa, nu au făcut-o, au continuat să impună preţuri reglementate. Când ruşii aduc gaze în hub-ul de la Baumgarten cu 230 de dolari, iar Petrom şi Romgaz vând, prin directivă de stat, cu 290 de dolari, înseamnă că, din incompetenţă sau rea intenţie, se doreşte distrugerea industriei chimice româneşti. Nu mai vreau să încep nimic în ţara asta, stau doar cu ce mai avem şi atât", spune Niculae.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ