Ioan Rus: Iohannis poate media un acord intre PSD si noul PNL pe câteva teme majore

| 07 dec, 2014

Ioan Rus, ministru al Transporturilor si vicepresedinte al PSD, a declarat, duminica, in cadrul emisiunii “Dupa 20 de ani” difuzata de Pro Tv, ca presedintele ales Klaus Iohannis poate media un acord intre PSD si PNL pe cateva teme majore.

Ioan Rus l-a dat exemplu pe fostul presedinte francez Nicolas Sarkozy. Rus a explicat ca in Franta, atunci cand Sarkozy era pe val, socialistii aveau cativa ministri in guvernul de dreapta si ca acest exemplu, printre altele, poate reprezenta un model pentru Romania in sensul in care PNL sa sustina din Opozitie cateva teme de tara ale Guvernului PSD.

“Se pot naste niste teme sustinute de opozitie, iar batalia pe 2106 se poate da pe restul temelor, astfel se merge intr-un ciclu electoral normal. Se poate intampla si altfel, in acest caz Guvernul nu are ce sa faca decat sa-si ia geanta si sa mearga acasa. Am putea identifica un numar de teme pe care si Opozitia sa le sustina. Putem fi consensuali, le putem sustine cu totii, reprezinta interesul national, nu interesul de partid. Logica aceasta a razboiului nu e buna. Cred ca se poate intampla, depinde si de noul presedinte. Presedintia sa fie factorul coagulant, sa se manifeste in felul acesta”, a declarat Ioan Rus.

Ministrul Transporturilor a insistat pe ideea ca Iohannis sa demareze negocieri cu toate partidele pentru cateva teme majore de tara. ”Sper ca domnul Iohannis sa fie un presedinte caruia sa-i placa discutia, negocierile, si antamarea problemelor de rezolvat, nu disputa, scandalul aiurea, intre toti si toate, intre sus si jos, intre stanga si dreapta”, a mai spus acesta.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
07 dec, 2014
yehudy
parca "adevaratul" pnl spuneati in campanie ca este cel al lui tariceanu.

stati la guvernare si rupeti-va gatul!

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ