EXCLUSIV Ioan Stanomir: Partidele politice nu trebuie să mai ţină cont de pragul minim de membri

| 26 feb, 17:53

Partidele care urmează să se înregistreze nu trebuie să mai ţină cont de pragul minim de membri, a declarat politologul Ioan Stanomir, cu referire la decizia de joi a Curţii Constituţionale.

„Decizia Curţii Constituţionale nu afectează partidele actuale. Decizia priveşte viitorul, astfel trebuie interpretată. Trebuie interpretată în sensul că orice partid care doreşte să se înregistreze nu trebuie să mai ţină cont de pragul minim de membri, nu trebuie să mai aibă reprezentare teritorială în mai multe judeţe”, a declarat în exclusivitate pentru Obiectiv.info Ioan Stanomir.

Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) a declarat, joi, ca fiind neconstitutionale dispozitiile care prevad numarul minim de membri fondatori pe lista cu semnaturile de sustinere pentru inregistrarea partidelor politice.

Prevederile declarate neconstitutionale prevad: "(3) Lista trebuie sa cuprinda cel putin 25.000 de membri fondatori, domiciliati in cel putin 18 din judetele tarii si municipiul Bucuresti, dar nu mai putin de 700 de persoane pentru fiecare dintre aceste judete si municipiul Bucuresti".

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

0 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ