IOHANNIS: Am avut o întâlnire foarte bună cu MACRON. Am discutat despre Schengen

| 23 iun, 12:18

Președintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, la Bruxelles, că a avut o întâlnire foarte bună cu președintele Franței, Emmanuel Macron, cu care a discutat inclusiv despre Schengen.

"Am avut o primă întâlnire așezată, bilaterală, cu președintele Macron. Am abordat, într-un timp foarte scurt, multe teme foarte importante pentru noi, pe colaborare și bilaterală, și în formate europene. Am discutat despre colaborări, de exemplu, pe Schengen. Am discutat despre colaborarea pe care o pregătim pentru sezonul cultural. Am discutat despre mult vehiculata directivă pe detașarea muncitorilor", a afirmat Iohannis, care s-a întâlnit cu Macron, vineri dimineață, în marja Consiliului European de la Bruxelles.

Totodată, Iohannis a precizat că a convenit cu Macron să lucreze împreună pentru a întări formate europene.

"Am convenit să lucrăm împreună pentru a întări formate europene. Am propus, printre altele, ca proiectul bugetului zonei Euro propus de președintele Macron să fie deschis și pentru alții, de exemplu pentru noi, care acum nu suntem membri în zona Euro, dar avem acest obiectiv și suntem interesați să colaborăm din timp pe acest proiect. Pe scurt, o întâlnire foarte bună", a arătat Iohannis.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ