Iohannis a explicat de ce Gelu Voican Voiculescu este printre cei 505 "luptători ai Revoluţiei"

| 09 sep, 23:13

Administrația Prezidențială precizează că decizia acordării titlurilor de "Luptător cu rol determinant" revine Secretariatului de Stat pentru recunoașterea meritelor luptătorilor împotriva regimului comunist instaurat în România în perioada 1945 - 1989 și Comisiei parlamentare a revoluționarilor din Decembrie 1989.

Potrivit sursei citate, titlul de "Luptător cu rol determinant" a fost instituit prin OUG 95/2014 pentru modificarea și completarea Legii recunoștinței față de eroii-martiri și luptători care au contribuit la victoria Revoluției române din decembrie 1989, precum și față de persoanele care și-au jertfit viața sau au avut de suferit în urma revoltei muncitorești anticomuniste de la Brașov din noiembrie 1987 nr. 341/2004.

Actul normativ prevede că propunerile pentru acordarea acestui titlu au fost înaintate de Secretariatul de Stat pentru recunoașterea meritelor luptătorilor împotriva regimului comunist instaurat în România în perioada 1945 — 1989, cu avizul Comisiei parlamentare a Revoluționarilor din Decembrie 1989.

"Conform documentației transmise Administrației Prezidențiale, procedura s-a desfășurat la nivelul instituțiilor abilitate de lege. Aceasta include analiza dosarelor personale, iar decizia acordării acestui titlu, în urma verificărilor, revine în totalitate, din punctul de vedere al legalității și oportunității, Secretariatului de Stat pentru recunoașterea meritelor luptătorilor împotriva regimului comunist instaurat în România în perioada 1945 — 1989 și Comisiei parlamentare a revoluționarilor din Decembrie 1989.

Acestea din urmă sunt singurele organisme în măsură să ofere clarificări suplimentare", precizează Administrația Prezidențială. Conform Președinției, în temeiul OUG 95/2014, constatând respectarea îndeplinirii procedurilor legale, președintele Klaus Iohannis a emis decretul privind acordarea titlului de "Luptător pentru Victoria Revoluției Române din Decembrie 1989 — Luptător cu Rol Determinant".

Președintele Klaus Iohannis a semnat miercuri decretul privind conferirea titlului de "Luptător pentru Victoria Revoluției Române din Decembrie 1989 — Luptător cu Rol Determinant" pentru 505 persoane.

Printre cei care au primit acest titlu se află actorul Alexandru Arșinel, Gelu Voican Voiculescu și fostul parlamentar Grigore Zanc.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ