Iohannis a fost făcut KO fără măcar să se aducă în discuție lucrurile care îl pot îngropa

| 12 noi, 2014

După mai bine de o săptămână în care Klaus Iohannis a încercat să găsească tot soiul de subterfugii pentru a evita o confruntare directă cu contracandidatul său, prezidențaibilul ACL s-a prezentat în cele din urmă la duelul politic televizat cu premierul Victor Ponta.

Numai că, în dezbaterea de marți seara, de la Realitatea TV, Klaus Iohannis a făcut doar act de prezență. Aportul candidatului ACL la discuție a fost redus, Klaus Iohannis remarcându-se prin slaba pregătire, necunoașterea unor aspecte fundamenatele ce țin de atribuțiile prezidențiale și prin argumentația deficitară. Discutând asupra unor aspecte concrete, candidatul ACL a dovedit că este total nepregătit pentru cea mai înaltă funcție în stat, fapt ce arată lipsa de respect pentru români și pentru instituția prezidențială.

Citeşte şi: ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Schimbare la casele de pariuri după dezbaterea Ponta-Iohannis

În orice caz, Klaus Iohannis poate spune că a scăpat ușor din dezbaterea de la Realitatea TV. Faptul că premierul l-a pus în încurcătură în mod repetat expunând astfel public deficiențele grave pe care candidatul ACL le are în ceea ce privește cunoașterea legislației, a Constituției, a datelor macroeconomice sau a situației Diasporei românești nu este cel mai rău lucru care i se putea întâmpla liderului liberal.

Dacă Iohannis nu a fost în stare să ofere răspunsuri coerente la subiecte mari vizavi de care orice candidat care se respectă ar fi trebuit să fie pregătit, ne putem închipui cu ușurință ce dezastru ar fi fost dacă Victor Ponta sau vreunul dintre jurnaliști l-ar fi întrebat despre cum și-a achiziționat averea, despre implicarea în adopțiile de copii sau despre retrocedările ilegale de la Sibiu.

Deși cazurile suspecte în care este implicat liderul liberal reprezentau o vulnerabilitate ce putea fi exploatată și ar fi fost legitim ca edilul ardelean să ofere explicații asupra acestor suspiciuni, Victor Ponta nu a făcut niciodată apel la acestea. Așa cum a arătat-o în campania electorală și în precampanie, candidatul social-democrat a preferat să încerce să poartă un dialog constructiv, axat pe temele care intră în sfera de preocupări a șefului statului.

Deși suspiciunile ce planează asupra liderului ACL nu au fost explotate de Victor Ponta în campania electorală sau pe parcursul duelului televizat dintre cei doi candidați, premierul a reușit să desființeze mitul omului integru și serios cu care Klaus Iohannis s-a înconjurat. Premierul nu a avut nevoie să se folosească de vulnerabilitatea canddatului ACL pe aceste trei subiecte pur și simplu fiindcă oponentul său i-a oferit multe alte oportunități de atac.

Citeşte şi: SONDAJ NOU! Cum s-a schimbat opţiunea românilor ÎN FUNCŢIE DE VÂRSTĂ şi PE REGIUNI după prima dezbatere

Victor Ponta a câștigat duelul cu Klaus Iohannis demonstrând că este mult mai bine pregătit decât contracandidatul său pentru ocuparea celei mai înalte funcții în stat. Ceea ce nu înseamnă că prezidențiabilul ACL nu ar trebui să aibă decența să clarifice până la finalul campaniei electorale în fața opiniei publice semnele de întrebare care planează asupra sa.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
12 noi, 2014
miha
INFORMATII
OFERTA ATRACTIVA DE JOB-LUCRAND DOAR 3 ORE PE ZI DE LA CALCULATORUL TAU DE ACASA CONECTAT LA INTERNET POTI CASTIGA CEL PUTIN 300 DOLAARI PE LUNA.OFERTA ESTE VALABILA PENTRU TOATE ZONELE TARII.PENTRU MAI MULTE DETALII TRIMITE”INFO” LA ADRESA [email protected]
12 noi, 2014
elena
IOHANIS facu KO
Asta in mintea voastra...... Iohanis are prea mult bun simt comparativ cu acest BANDIT care apara toti HOTII si da legi numai sa le fie lor bine. Lasati=o balta, numai influentati poporul cu delirul vostru. Ca formator de opinie, un ziarist, trebuie sa ARATE omului de rand , care din cele doua optiuni este mai avantajoasa pentru el si tara.... REMEMORAND toate nenorocirile facute de PONTA, incalcarile unor legi de baza ale democratiei, minciunile scoase pe gura, plagiatul, apararea hotilor din parlament, indifferent din ce partid erau, nu stiu daca exista vreun roman sa poata mai avea incredere in aceasta CREATURA. JOS PONTA, JOS COMUNISTII, VOTATI SCHIMBAREA pentru totdeauna.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ