Iohannis a fost la bere cu Băsescu, chiar dacă nu apare în poze

| 02 oct, 2014

Oricum ai privi lucrurile, începutul campaniei electorale de vineri prinde dreapta românească într-o situație paradoxală, în care există trei candidați principali, Klaus Werner Iohannis, Elena Udrea și Călin Popescu-Tăriceanu, și în care relațiile dintre partide sunt departe de a fi clare.

Dacă mai adăugăm în această ecuație și implicarea lui Traian Băsescu, care deși o susține pe față pe Elena Udrea nu este străin nici de ACL, atunci avem toate elementele pentru a privi critic toată această aventură.

Poate niciun alt politician nu întruchipează mai bine frământările din rândul opoziției decât Emil Boc, care în ciuda apropierii de liderul de la Cotroceni și de pupila sa continuă să facă parte din PDL. Pe de altă parte, edilul Clujului a declarat că o va susține în campanie pe Elena Udrea, deși până în acest moment a ales să nu plece la PMP, lucru pe care îl poate face fără să își piardă scaunul de primar.

Citeşte şi: Klaus Iohannis şi Traian Băsescu nu se mai ascund. Rendez-vous în miezul zilei la reşedinţa preşedintelui

Astfel, o declarație făcută miercuri de Klaus Iohannis față de comportamentul lui Emil Boc pare ciudată. Fiind prezent chiar la Cluj, candidatul ACL a fost întrebat despre anunțul lui Boc legat de susținerea Elenei Udrea, Iohannis declarând că: „Nu îmi place să comentez spusele altor politicieni, ale unui coleg primar de mare municipiu. Am toată încrederea în domnul primar Boc că, finalmente, se va regăsi pe partea bună a spectrului politic şi mă bazez pe el. Cu două săptămâni înainte să câştig, o să fie pe partea potrivită a lucrurilor, înainte de turul doi".

Acest răspuns este interesant exact prin implicațiile pe care le poate avea, dar și prin faptul că el reprezintă o recunoaștere indirectă a relației dintre Traian Băsescu și Klaus Iohannis. Să nu uităm că Boc, care în urmă cu mai mulți ani a devenit imaginea servilismului față de Traian Băsescu și omul care a implementat măsurile de austeritate comandate de la Cotroceni, continuă să facă parte dintr-o construcție care oficial i se opune atât premierului Victor Ponta, cât și șefului statului.

Dacă într-adevăr noul PDL, fără Udrea și ceilalți care au plecat la PMP, este împotriva șefului statului, atunci de ce Klaus Iohannis alege să se refere la Boc, folosind termeni atât de apreciativi, în loc să evite orice comentariu? Mai mult, de ce declară acum liderul ACL că se bazează pe sprijinul unui politician care ar trebui să nu mai fie în PDL din moment ce o sprijină pe Udrea și este apropiat lui Traian Băsescu? Singurul răspuns logic la aceste întrebări este acela că prezența lui Boc în PDL nu reprezintă decât dovada cea mai vizibilă a apropierii mai mult sau mai puțin deschise a lui Traian Băsescu de acest partid și de noua mare construcție de dreapta. Deja este evident că marele partid rezultat din ACL va fi dominat clar de democrat liberali, în ciuda faptului că ar urma să păstreze numele de PNL și va fi la cheremul actualului președinte.

Citeşte şi: Țârcovnicul președintelui, Emil Boc, face ce știe mai bine – osanale închinate lui Klaus Iohannis

Duminică, după lansarea Elenei Udrea, Emil Boc a fost alături de candidata PMP în Parcul Cișmigiu la berărie unde alături de ei a venit și Traian Băsescu, dovedindu-ne din nou modul partizan în care se implică în politica românescă. Singurul care mai lipsea din peisaj era Klaus Iohannis, care pe zi ce trece demonstrează că este doar un alt candidat ce poartă ștampila „garantat Traian Băsescu” și aruncat în competiția electorală doar pentru a-i minți pe românii care s-au săturat de un deceniu de certuri și tensiuni provocate de la Cotroceni.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

3 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
02 oct, 2014
Motanul
Johannis a spus ca Boc il va ajuta in turul doi,si te intreb pe tine,"desteapto",pe cine ai vrea sa voteze un liberal in turul doi ,pe Ponta ? Unde este "legatura" cu Basescu,lipsito de logica ? Asta ca sa nu spun proasto !
02 oct, 2014
Atilla V Tonta
TSD-ul condus si de Ponta,a primit calculatoare mocca ...
de la Fujitsu
chiar daca nu apare in referat...
dar Ponta este un om cinstit,e "garantat" Nastase...4 case
problema este ca Ponta cu Daciana impreuna,au 7 case
Iohannis cu sotia,doar 6.....
02 oct, 2014
cantautor
si Sarbu a fost la vanatoare cu Nastase
nu apare in poza,apar doar mistretii
dar se poate constata...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ