Iohannis a fost periat și cu semnături false?

| 21 oct, 2014

Klaus Iohannis a prezentat la BEC nu mai puțin de 2,2 milioane de semnături, cu 150.000 de semnături peste Victor Ponta. Cu adevărat ridicolă, această cifră echivalează cu un autodenunț, la momentul alierii cu PDL formațiunea lui Blaga abia dacă se putea lăuda cu 300.000 de membri în toată țara.

Klaus Iohannis a vrut să-l depășească pe Victor Ponta și a reușit să fie ”primul pe județ” la strânsul semnăturilor de susținere. A rămas consemnat în acest sens că, deși legea cere 200.000 de semnături, candidatul ACL ar fi avansat nu mai puțin de 2,2 milioane de semnături, cu 150.000 de semnături peste Victor Ponta. Cu adevărat ridicolă, această cifră echivalează cu un autodenunț, la momentul alierii cu PDL, formațiunea lui Blaga abia dacă se putea lăuda cu 300.000 de membri în toată țara, în timp ce PNL era în plină hemoragie de membri și simpatizanți.

Dar cei care i-au pus la cale campania lui Ghiniohannis gândesc politica măreț, din perspective istorice și nu puteau tolera să prezinte BEC doar numărul strict necesar de susținători. Motivele, dincolo de gloria amintită mai sus, sunt cât se poate de meschine: o campanie este un prilej binevenit de sifonat fonduri. Pagina de semnături la sediul central al partidului costă 5 lei și se subcomisionează prin căminele ticsite cu studenți famelici cu doar 3 lei. Totul e o industrie, în cazul de față a lucrului bine făcut, la negru și răspărul legii.

Metoda frauduloasă de strângere a semnăturilor, transferate pur și simplu de studenți din baze de date ce circulă ilegal pe internet, a fost documentată de jurnaliștii de la Gândul, aceiași care au demontat și suveica de adunat contra cost amărășteni rebegiți pe la mitingurile tăcutului și din ce în ce mai ghinionistului Iohannis.

Replica oficială a fost recitată de purtătoarea de cuvânt a PNL, Alina Gorghiu, care a aruncat pisica moartă în ograda BEC. ”Semnăturile pentru candidatul ACL, Klaus Iohannis, au fost strânse conform procedurii legale, la corturile amplasate în toate orașele țării. Vă reamintesc faptul că pe fiecare listă de semnături se menționează, în josul paginii, persoana care le-a strâns și care răspunde penal pentru orice fals din listă. Tot potrivit legii, BEC a verificat aceste semnături și a validat listele, deci nu a existat nicio problemă. Dacă este cineva care crede că una, două sau mai multe din cele peste 2.200.000 de semnături strânse de ACL pentru Klaus Iohannis ridică semne de întrebare, poate face o sesizare pentru a fi îndepărtată orice suspiciune.”

Problema de care nu amintește distinsa liberală este că BEC verifică aleatoriu și nu în detaliu. O mare întrebare legată de metoda de fraudă descrisă de jurnaliștii de la Gândul, este că BEC verifică doar dacă identitatea și adresele persoanelor selectate aleatoriu este reală, nu și semnătura acestora. A fost cineva contactat de BEC să confirme semnătura de adeziune pe lista umflată cu pompa de echipa lui Klaus Iohannis? Ne îndoim. Pentru ca opinia publică să aibă cât de cât șansa să se autosesizeze, așa cum indică ipocrit PNL prin purtătoarea sa de cuvinte goale, ar fi necesar ca listele cu adeziuni să fie publice, ceea nu se poate, din rațiuni de protecție a datelor personale. Care date personale se pot descărca gratis și în totalitate, din rețea, la orice colț de stradă.
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
22 oct, 2014
cantautor
pai daca o suma mai mare cu 150.ooo este ridicola,atunci cealalta cum este?si mai ridicola..
ce legatura clara este intre numarul membrilor de partid si semnaturile de sustinere?
articolul este paralel cu jurnalistica..este intersectat cu pupincurismul PSD

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ