IOHANNIS a luat o decizie importantă chiar de ziua lui Ceauşescu. Care este planul preşedintelui

| 26 ian, 14:15

Preşedintele Klaus Iohannis a vizitat arhivele Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii. Vizita preşedintelui la CNSAS are loc în ziua în care s-a născut fostul dictator Nicolae Ceauşescu.

"Am dorit să fac o vizită la arhivele CNSAS pentru că aici este documentarea pentru o parte din istoria noastră. Am înţeles că şi aici avem de-a face cu probleme de fonduri, cert e că e una din problemele care se pot rezolva relativ uşor pentru eficientizarea muncii. Este un lucru care se leagă de o idee de-a mea un pic mai veche.

Am enunţat un concept – un muzeu al comunismului, această arhivă va contribui cu piese şi concepte. Am convenit cu conducerea CNSAS să primesc un memoriu cu cele mai importante probleme cu care se confruntă.

Apoi o întâlnire unde să începem să rezolvăm unele din aceste probleme. Mi se pare foarte important să nu trecem peste istoria noastră recentă. E nevoie de o studiere atentă şi de o reconciliere a noastră cu istoria noastră recentă. Fără această etapă e greu de crezut că putem trece mai departe”, a declarat președintele Klaus Iohannis.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ