Iohannis a uitat de ce mănâncă o pâine mai ieftină

| 23 oct, 2014

Probabil că edilul Sibiului a adoptat o dietă hipocalorică și a eliminat printre altele pâinea din meniul zilnic. Ni se pare singura explicație pentru lapsusul lui Iohannis, care uită că adversarul său a redus cu 15 puncte taxa pe valoarea adăugată la pâine, până la un nivel record de 9%.

După ce era cât pe ce să ne bage pe toți în incapacitate de plată, prin platforma abracadabrantă și cu atât de plină de promisiuni de nesusținut încât ar fi creat un deficit de 6.5 miliarde de euro la nivel național, Klaus Iohannis încearcă să-și mai dea o dată corijența la economie, tot pe cheltuiala noastră, contorizată deocamdată în timpul pierdut pentru a-i urmări discursul împiedicat.

Tema aleasă de această dată este, țineți-vă bine, nevoia imperativă a reducerii TVA de la 24% la 19%, lucru care va fi realizat desigur sub înțeleapta sa îndrumare, imediat cum ajunge la Palatul Cotroceni.

Citeşte şi: Klaus Iohannis: Trebuie să avem relaxare fiscală, adică taxe şi impozite mai puţine şi mai mici

Probabil că edilul Sibiului a adoptat o dietă hipocalorică și a eliminat printre altele pâinea din meniul zilnic. Ni se pare singura explicație pentru lapsusul lui Iohannis, care uită că adversarul său a redus cu 15 puncte taxa pe valoarea adăugată la pâine, până la un nivel record de 9%. Cum să-și reaminteacă atunci că măsura luată în cazul pâinii urmează să fie adoptată programatic de guvernul lui Victor Ponta și la celelalte alimente de bază. Ne este însă mult mai greu să admitem că a uitat de asemenea și că nivelul maximal, de 24% reprezintă un record sadic și trist, doborât la vremea respectivă de actualii aliați ai domniei sale.

Citeşte şi: Gafele lui Klaus Iohannis se țin lanț. Cum a reacționat candidatul ACL la victoria Simonei Halep

Păi se poate așa ghinion, domnule Iohannis? Să uiți tocmai dumneata că echipa guvernamentală din care făcea parte și colegul Boc și colegul Blaga a izbucnit această ”inițiativă” sub bagheta ”dirijorului” de la Cotroceni? Sau poate că în confuzia care domnește prin ”platforma” lui Ghiniohannis, tot Victor Ponta apare vinovat și pentru ce TVA-ul mărit și, în această logică, de ce nu și pentru tăierile salariale de 24%, respectiv 15% în cazul pensiilor...

Dar să ne întoarcem la ce a promis concret Iohannis, care ne semnalează astfel că va fi mult mai generos ca președinte decât a fost ca primar, când s-a remarcat prin chirii mai mult decât umflate, chiar și atunci când cei care băgau adânc mâna în buzunar ca să plătească erau colegii săi din sistemul de învățământ.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

5 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
23 oct, 2014
Dan Slugarescu
oare ce a "tras" Sova,avea TVA redus?
„La Călăraşi, în perioada 4 – 6 aprilie 2013, senatorul Dan Șova a tras pe nas, eu am vorbit cu premierul Ponta, care mi-a spus că ştie, că a fost informat de servicii (…) Ponta l-a schimbat pe Șova de la Transporturi pentru 10 milioane de euro” a declarat deputatul PSD pentru ziarul Atac.
23 oct, 2014
dac liber
"HOTULUI DE HOT I-E FRICA"
Atat de "ieftina " este painea, ca si articolul.
Desi a fost redus TVA-ul la paine, aceasta nu s-a ieftinit la consumatorul final. Au profitat doar intermediarii, cei care "adauga" de obicei profitul propriu, eludand in mare masura plata acestui TVA.
Asa si politicienii (in frunte cu PSD), isi apara cu orice pret baronii ( a se citi "hotii") proprii. Si asta de mult timp... de la inceputurile "tranzitiei".
23 oct, 2014
cantautor
Romania este tara dacilor liberi..nu a baronilor
CE estimează, într-un studiu publicat joi, că, în 2012, s-au pierdut 177 de miliarde de euro din cauza nerespectării legislaţiei privind TVA sau a necolectării acestei taxe, România fiind statul UE cu cel mai mare deficit de încasare a TVA, cu 44% din veniturile preconizate (8,8 miliarde de euro).
23 oct, 2014
Mos Ion Roata-membru PSD Moldova
se pare ca Hrebenciuc,Sarbu si Adam ,pesedisti de-ai nostri,au vrut sa ne fure peste 40.000 ha,conform DNA
nu suntem de acord..
solicitam Congres,debarcarea lui Ponta si pe Dl.Ghita presedinte PSD
nu mai sustinem candidatura lui Ponta in acest an
cu dragoste il vom sprijini pe Dl.Ghita in 2019
23 oct, 2014
Alfred Bulan-sociolog
Ponta nu mai este credibil..
deputatul Ghita trebuie sprijinit sa ajunga Presedinte PSD
Ponta si consilierul lui sunt plagiatori
ne fac de ras in Europa
cu dl Ghita ,PSD va castiga Presedentia Romaniei in 2019
deja Ponta este istorie...
nu-l mai sustinem pentru prezidentiale din 2014
activistii PSD sa fie mobilizati pentru alegerile interne
5 ani cu Iohannis trec repede

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ