Iohannis: Apartenenţa la NATO rămâne o garanţie a securităţii ţării noastre

| 06 apr, 08:27

Preşedintele Klaus Iohannis a scris pe Facebook, cu prilejul aniversării Zilei NATO în România, că apartenenţa la Alianţa Nord-Atlantică rămâne ”o garanţie a securităţii ţării noastre şi un reper fundamental al politicii noastre externe”.

”În fiecare an, în prima duminică din aprilie, celebrăm ziua NATO. Este un prilej să ne amintim cât de mult ne-am dorit să facem parte din Alianţa Nord-Atlantică şi cu cât profesionalism şi curaj contribuie militarii noştri la misiunile NATO din diferite zone ale lumii”, a arătat şeful statului, într-o postare pe Facebook.

Preşedintele Klaus Iohannis a mai transmis că ”apartenenţa la NATO rămâne o garanţie a securităţii ţării noastre şi un reper fundamental al politicii externe a României”

Ziua NATO se sărbătoreşte, în România, în prima duminică a lunii aprilie. Anul acesta se înplinesc 11 ani de când drapelul României a fost arborat oficial la sediul Alianţei Nord Atlantice.

Ziua NATO şi Ziua Porţilor Deschise au fost organizate la sediul Ministerului Apărării Naţionale, în prezenţa ministrului Mircea Duşă, printr-o ceremonie militară şi o expoziţie de armanent şi tehnică militară modernă, folosite în diferite zone de conflict.

Ceremonia de la sediul MApN a debutat cu arborarea steagului naţional al României şi cel al Alianţei Nord-Atlantice şi cu un moment de reculegere în memoria militarilor români căzuţi la datorie în teatrele de operaţiuni din străinătate.

Ministrul Apărării, Mircea Duşa a declarat că România şi-a asumat ”cu seriozitate” statutul de membru cu drepturi depline a ”celei mai de succes alianţe politico-militare din istoria omenirii”.

Ministrul Apărării, Mircea Duşa a amintit în discursul său faptul că anul trecut, România a sărbătorit 10 ani de când drapelul nostru naţional a fost arborat, pentru prima dată, la sediul central al NATO, alături de drapelele celorlalte state membre ale Alianţei, acest moment istoric fiind marcat, în fiecare an, în prima duminică a lunii aprilie, declarată Ziua NATO în România.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ