Iohannis, ca și Băsescu, preferă „statul de drepți”

| 29 aug, 2014

De fiecare dată când Puterea face ceva, propaganda băsistă, sau „presa de dreapta”, așa cum îi place să se alinte, o ia razna cu „statul de drept”. Evident, ipocrizia atinge cote maxime, pentru că nu poți vorbi despre cum aperi tu statul de drept, în timp ce critici sau chiar încurajezi nerespectarea unei legi adoptate până la urmă legal.

Acești pseudo-jurnaliști, în fapt purtători de cuvânt pentru cine este dispus să îi sponsorizeze, nu realizează că statul de drept este format din toate legile, chiar și cele care nu ne convin.

Dacă unii o ard cu statul de drept, Klaus Werner Iohannis e mai degrabă cu „statul de drepți”! Liderii ACL vorbesc despre presiunea pe care PSD o pune pe primarii lor, prin faptul că, atenție, le oferă libertatea de a alege, în timp ce ei îi țin cu forța. La PDL nu e o noutate să îți ții aleșii cu forța, democrat-liberalii fiind cunoscuți pentru faptul că la mai multe moțiuni de cenzură și-au ținut parlamentarii încuiați, de frica trădării. Acum, modelul lor a fost preluat și de partenerii din PNL.

În momentul de față, mulți dintre primarii și consilierii liberali sunt nemulțumiți de faptul că PNL s-a aliat cu PDL, cei pe care până în urmă cu câteva luni îi înjurau. Multora nu le convine că peste noapte s-au trezit cu dușmanul în pat, cu cei cu care s-au bătut la ultimele alegeri, și, într-o anumită măsură, datorită cărora mulți și-au câștigat mandatul, având în vedere că multă lume a votat anti-PDL, nu neapărat pro-USL. Așadar, acestor aleși locali le vine greu să le explice acum celor care au pus ștampila pe ei, de ce merg la ședințe comune cu PDL, de ce au readus PDL la putere în multe localități, și tot așa.

Ei bine, acești primari și consilieri liberali erau până mai ieri constrânși să execute ordinele de la centru. Cel puțin în cazul consilierilor locali și județeni, presiunea era extrem de mare. Aceștia erau practic forțați să voteze alături de PDL, fiind altfel amenințați că-și pierd locul. Dacă în cazul primarilor, aceștia își pierd mandatul doar dacă își dau demisia din partidul pentru care au candidat, consilierii locali și județeni își pierd mandatul și sunt înlocuiți de următorii de pe listă și dacă sunt dați afară de conducerea partidului din care fac parte. Așadar, în cazul consilierilor, controlul politic este unul real.

Toți acești aleși locali au acum șansa să scape de jugul lui Iohannis și să denunțe colaborarea cu PDL. Iohannis, Blaga și Predoiu spun că plecarea lor din partidele din care fac parte acum ar fi o pervertire a votului dat de cetățeni. Având în vedere că oamenii au fost aleși sub sigla USL, unde e pervertirea? O mai mare pervertire a votului este aducerea PDL la putere, în condițiile în care milioane de voturi au fost anti-PDL.

Dar ce mai contează toate astea, când o bagi pe aia cu „statul de drept” și te plângi străinilor că PSD fraudează votul. Din punctul meu de vedere, liderii ACL ar trebui să mulțumească PSD pentru această inițiativă, deoarece astfel vor ști care primar le este fidel, și care nu, pe cine se pot baza în alegeri și pe cine nu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ