Iohannis candidează și pentru premiul cel mare la ipocrizie

| 10 oct, 2014

La cât de jos a căzut PNL, formațiunea condusă de Klaus Iohannis nu-și permite să refuze pe nimeni. Din câte spune domnul primar de la Deva, nu numai că nu refuză, dar chiar îi invită. Ce are de comentat în acest context corectul, harnicul și priceputul candidat ACL și lider PNL?

De curând, un primar din teritoriu a ales să schimbe echipa, în baza faimoasei ordonanțe 55, care a fost prilej pentru parlamentarii ACL să-și încordeze mușchii. La data respectivă, o defecțiune a USD a împiedicat trecerea ordonanței prin Camera Deputaților și a provocat efuziuni de bucurie în rândurile ACL. La vremea respectivă un schimb de replici politice ne-a atras atenția. Klaus Iohannis a găsit de cuviință să-i amenințe cu plângeri penale pe aleșii locali care au schimbat partidul. Liviu Dragnea, cel care a dat răspunsul din partea USD, a a declarat cu acel prilej: ”Cei care au trecut, inclusiv cei care au trecut la PNL, că tot au făcut ei plângere penală, rămân fără probleme. Nu-şi pierde nimeni mandatul” și pe urmă s-a întrebat -retoric la acea dată- dacă liderul PNL, Klaus Iohannis, le va face plâgeri penale şi aleşilor locali care au trecut la PNL. ”Sunt judeţe unde aleşi locali din alte partide au trecut la PNL. Sunt curios dacă domnul Iohannis le face şi colegilor de la PNL plângeri penale”, spunea Dragnea, cu aproape o jumătate de lună în urmă.

Citeşte şi: Klaus Iohannis candidat. Confesiunea religioasă – o problemă pentru Klaus Iohannis în relaţia cu electoratul

Și, cum se spune, toamna se numără bobocii, iată: nici nu a început bine să sufle vântul rece de octombrie și primarul Devei, Petre Mărginean, de 19 ani în echipa politică a PC ca preşedinte al filialei judeţene Hunedoara, a ales să sară în barca PNL. ”Am acceptat invitaţia de a face parte din PNL, pentru că, din punctul meu de vedere, este cel mai titrat partid politic din România la această oră. (...) Mi-am dorit să fiu asimilat de PNL, să facem o echipă. Nu vreau să fiu un vector perturbator, ci unul care încearcă să facă o stabilitate, să existe o coeziune a membrilor şi a conducerii partidului. Nu-mi doresc şi nu vin pentru nicio funcţie politică, vin doar ca simplu membru de partid şi primar al municipiului Deva, urmând ca, după discuţiile pe care le-am avut, în funcţie de dezvoltarea partidului, de sondajele care se vor face, vom hotărî candidatura la Primăria municipiului Deva şi la alte funcţii administrative”, a declarat acesta într-o conferinţă de presă susţinută împreună cu conducerea organizaţiei judeţene PNL Hunedoara.

Citeştze şi: ORDONANŢA PRIMARILOR. DNA a început urmărirea penală pentru ordonanţa primarilor

Să ne înțelegem, primarul Mărginean are tot dreptul să aleagă ce partid dorește, cu atât mai mult că, după aproape două decenii de consecvență politică, a dovedit cu vârf și îndesat că este o persoană serioasă care nu face gesturi pripite. Carevasăzică, dacă a trecut de la PC la PNL, o fi avut motivele sale. Problema este însă alta, căci acesta declară că a fost invitat. Automatism de limbaj sau ipocrizie liberală? Greu de spus, mai ales după ce primul pas spre ipocrizie a fost făcut în acest caz chiar de Klaus Iohannis, care se lăuda plin de emfază, nu cu atât de mult timp în urmă, că nu vor fi primiți traseiști politici în PNL. Ei bine, așa cum am scris pe obiectiv.info și la data respectivă, la cât de jos a căzut PNL, formațiunea condusă de Iohannis nu-și permite să refuze pe nimeni. Din câte spune domnul primar de la Deva, nu numai că nu refuză, dar chiar îi invită. Ce are de comentat în acest context corectul, harnicul și priceputul candidat ACL și lider PNL, Klaus Iohannis? Fie admite că a vorbit gura fără el și că este la fel de ipocrit ca oricare alt politician, fie că este un președinte de operetă și degeaba dă indicații luminoase de la centru, dacă baronii locali decid și fac cum consideră ei mai bine, în teritoriu. În cazul de față și pentru că orice baron trebuie să poarte un nume, este vorba de faimosul domn Moloț, baronul liberal de Hunedoara.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
13 oct, 2014
iulia
Locuri de munca pe timp de criza! Alternativa noastra este cea mai sigura si mai serioasa! Oferim din start contract legal! Oamenii au inceput deja sa lucreze! S-au facut primele plati! Avem dovada! NU e joc piramidal si NU e MLM! Castigurile sunt garantate! 300 de dolari lunar, pentru operatori online, cu 3 ore de lucru pe zi! Va expediem detalii, dupa ce trimiteti textul "Info" la adresa de email: [email protected]
10 oct, 2014
ferenci catalina
EXCLUSIV/Lotul DNA-EADS: 24 PSD, 12 PDL şi 4 PNL/În PSD va fi CUTREMUR
comisarul.ro • joi, 09 octombrie 2014, 20:49

Dosarul EADS va produce un adevărat cutremur în toată clasa politică din România. Însă cel mai afectat partid va fi PSD. 24 de actuali parlamentari şi foşti miniştri ai acestui partid vor fi incriminaţi în acest dosar aflat în faza aprinderii fitilului. Nici PDL nu va scăpa neafectat. 12 foşti sau actuali lideri ai acestui partid figurează în rechizitoriul procurorilor. PNL va scăpa mai uşurel. Prin plecarea la PRL, mulţi penelişti au crezut că vor fi scăpaţi de Ponta. Cel mai rău va fi afectat Cristian David, fost Troacă, a cărui lăcomie i-a impresionat pe anchetatori. El se află acum de-a dreapta lui Tăriceanu.

Prejudiciul, aflat de noi pe surse, este de peste 210 milioane de euro. În urma declanşării urmăririi penale din acest dosar numărul parlamentarilor români care vor fi acuzaţi de acte de corupţie va depăşi 50. Record absolut pentru Europa.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ