Iohannis către Dăncilă: "Încă se poate"

| 14 noi, 11:03

Preșdintele Iohannis le-a transmis membrilor Cabinetului Dăncilă, în frunte cu premierul, aflați la ceremonia de învestire a ministrului delegat George Ciamba,că încă se poate o pregătire rezonabilă pentru președinția Consiliului UE,asta după ce în ultimele zile a spus că nu suntem pregătiți.

"Vă doresc mult succes în acest sens. Este o secundă înainte de ora 12.00 ca să mergem pentru o pregătire rezonabilă pentru președinția Consiliului UE și cred că încă se poate", le-a spus președintele Klaus Iohannis Vioricăi Dăncilă și celorlalți membri ai Guvernului prezenți la Cotroceni.

Mesajul a fost transmis la câteva secunde după ce ministrul degelat George Ciamba a preluat funcția, ca urmare a demisiei lui Victor Negrescu.

Președintele Klaus Iohannis a declarat luni că România nu este pregătită pentru preluarea Consiliului Uniunii Europene, în condițiile în care la Guvern factorii responsabili sunt schimbați sau pleacă, iar "lucrurile au luat-o razna".

"Trebuie să menționez o mare ingrijorare pe care o am, cu toate că nu vă privește direct. E vorba de anul 2019, când România va prelua președinția Consiliului UE, o poziție extrem de onorantă și de solicitantă, mai ales pentru Guvern. Părerea mea e că nu suntem pregătiți pentru așa ceva. Acum câteva săptămâni am spus că vom face față rezonabil, numai că între timp lucrurile au luat-o razna, la Guvern nu se mai înțeleg care sunt persoanele responsabile, persoanele care ar trebui să se ocupe de asta demisionează sau sunt demiși. Cred că și acum, în ultimul moment, necesitatea politică este înlocuirea acestui accident al democrației românești care este Guvernul Dragnea-Dăncilă. Nu există nicio perspectivă de bună guvernare și implicare în afacerile europene. Aceste lucruri sunt foarte grave", a declarat Klaus Iohannis.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat marți, la Antena 3, că președintele a făcut o obsesie personală din dărâmarea actualului Cabinet. "Președintele a făcut o obsesie personală din dărâmarea actualului cabinet. Am convingerea că guvernul va supraviețui, pentru că este Guvernul României. (...) Dl Iohannis, prin astfel de afirmații, prin dorința de a răsturna Guvernul deservește profund României. Sunt adepta fermă unei bune conlucrări, dar mă văd obligată să condamn ferm o astfel de atitudine. Mă întreb ce vrea președintele anarhie, instabilitate, pentru că eu cred că asta este efectul când ești promotorul unor astfel de afirmații", a declarat Viorica Dăncilă, la Antena 3.

În contextul tensiunilor politice din România şi a declaraţiei preşedintelui, premierul Finlandei, Juha Sipilä, a exprimat luni seară disponibilitatea ca Guvernul de la Helsinki să înceapă mandatul european din ianuarie 2019.

Juha Sipilä a subliniat că Bucureştiul nu a făcut această solicitare, precizând că, dimpotrivă, Guvernul de la Bucureşti a confirmat că va prelua Preşedinţia Consiliului UE conform programării, informează agenţia de presă STT şi postul YLE.

România urmează să deţină Preşedinţia Consiliului UE în primul semestru al anului 2019, fiind urmată de Finlanda.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ