Klaus Iohannis, către premierul moldovean: Puteți să vă bazați oricând și mult pe România

| 13 oct, 19:29

Klaus Iohannis l-a primit marți, la Palatul Cotroceni, pe premierul Republicii Moldova, Valeriu Streleț, context în care a afirmat că țara vecină se poate baza oricând și mult pe România.

"O să aveți sprijin și în continuare. Știți că puteți să vă bazați oricând și mult pe România", i-a transmis Iohannis premierului moldovean.

Iohannis a afirmat că România este "principalul promotor al Republicii Moldova în domeniul afacerilor europene".

El și-a exprimat regretul că premierul moldovean nu a putut ajunge la Parlament din cauza unei defecțiuni tehnice a avionului cu care acesta a ajuns de la Bruxelles la București.

"Este regretabil că datorită unei defecțiuni tehnice nu ați ajuns în Parlament, dar ați văzut că deja Parlamentul a votat cu mult entuziasm acest proiect, care prevede un sprijin financiar destul de important pentru Republica Moldova și sunt foarte bucuros să constat că împreună am reușit, aici, în România, să parcurgem foarte repede toți pașii instituționali și cred că este un semn destul de evident al faptului că noi vorbim mult despre Moldova, despre sprijinul pe care îl dăm Moldovei, și dacă este nevoie îl și facem", a arătat Iohannis, potrivit Agerpres.

Șeful statului a precizat că este prima vizită oficială a premierului moldovean la Cotroceni și a amintit de întâlnirea informală pe care cei doi au avut-o la New York, în marginea reuniunii ONU.

Citeşte şi: Drumul spre Europa al Republicii Moldova și rolul României ANALIZĂ

Oficialul moldovean a precizat că a ținut să vină la București pentru a mulțumi autorităților române pentru sprijinul oferit Republicii Moldova.

"Am ținut să vin la București (...) după Bruxelles. Am avut o vizită bună, scurtă, la Bruxelles și mizam să ajung la timp la București ca să mulțumesc autorităților române, dvs. personal, Parlamentului, Guvernului României pentru sprijinul pe care ni-l acordă constant și mai ales acum într-un moment crucial pentru țara noastră care urmează să-l depășim cu eforturi comune pentru a asigura continuitatea reformelor și schimbărilor care au început cu ceva timp în urmă", a arătat Streleț.

El a subliniat că suportul României pentru integrarea R. Moldova în UE a fost constant, permanent și foarte sincer în diferite domenii.

La întâlnirea de la Cotroceni a participat și ministrul de Externe, Bogdan Aurescu.

loading...

Ştirile orei

0 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ