Iohannis continuă miștourile la adresa lui Antonescu. Fiara rănita s-ar putea sa îl muște

| 23 aug, 2014

După ce i-a înfipt cuțitul în spate lui Crin Antonescu, furându-i atât poziția de președinte al PNL, cât și candidatura la prezidențiale, Klaus Werner Iohannis găsește de cuviință acum să îl ia la mișto pe fostul lider liberal care, de altfel, este cel care l-a adus pe primarul Sibiului în politica de nivel înalt.

Nu o dată, ci de două ori, Klaus Iohannis a transmis în spațiul public mesajul că Antonescu se va simți mai bine și „va vedea lucrurile într-o lumină mult mai pozitivă” după ce va reveni din concediu „cu noi energii”. Practic, primarul îi transmite fostului lider liberal că ar fi bine să stea deocamdată să doarmă, să se odihnească, pentru că partidul este acum pe mâini bune.

Mai mult, deși în intervențiile lui Crin Antonescu s-a putut observa clar supărarea pentru faptul că a fost dat deoparte din orice fel de competiție politică în partid, Iohannis ia la mișto această tragedie personală spunând că „o anumită supărare sau frustrare” este normală și de înțeles, după ce Antonescu a pierdut funcțiile de co-preşedinte al USL, preşedintele al Senatului și al PNL, dar și poziția de candidat sigur pentru prezidenţiale.

În acest context, este important să nu uităm câte a făcut Crin Antonescu pentru cariera politică a lui Klaus Iohannis. Antonescu este cel care l-a propus pe edilul din Sibiu pentru funcția de prim-ministru în 2009, în contextul alegerilor prezidențiale. Totodată, Antonescu este cel care l-a adus pe Iohannis în Partidul Național Liberal și i-a asigurat o poziție de lider, oferindu-i șansa să-și asume candidatura la prezidențiale pe baza unor sondaje interne măsluite.

Așadar, rămâne de văzut cât timp va mai putea rezista Antonescu până când nu va lovi cu duritate înapoi în „monstrul politic” pe care chiar el l-a creat. Deja unele reproșuri și aluzii au fost făcute, fostul șef liberal spunând într-o emisiune de televiziune că oamenii nu îl cunosc pe Iohannis și „nu știu ce votează”.

Totodată, Antonescu a subliniat că el nu a susținut sau prezentat niciodată „proiectul Klaus Iohannis președinte al României”, ci de fiecare dată a susținut că administratorul din Sibiu ar fi un bun prim-ministru.

Așadar, cine crede că Antonescu stă acum degeaba și nu sapă la temelia poziției lui Iohannis în PNL se înșeală amarnic. O fiară mușcă mult mai tare atunci când este rănită. Deja fostul președinte de partid a atras atenția, în mod ironic, că nu va „sări în cârca acestui candidat pentru a-l trage în jos, pentru a-i diminua imaginea, pentru a-i fi asociată figura lui cu un om care are atâta ostilitate și impopularitate (n.n. referirea lui Antonescu la propria persoană).”

Mai mult, Crin Antonescu l-a și avertizat pe actualul candidat PNL la prezidențiale că este posibil să aibă probleme mari de imagine până la alegeri, făcând probabil referire la recentele scandaluri despre relația dintre Iohannis și Traian Băsescu, care au adus prejudicii popularității primarului din Sibiu.

Potrivit celui mai recent sondaj CSCI, în cel de al doilea tur al alegerilor prezidențiale, Victor Ponta ar obţine 58% dintre sufragii, în vreme ce Klaus Iohannis ar fi votat de 42% dintre participanţi. Aceasta este o scădere semnificativă în privința intenției de vot a românilor față de sondajul INSCOP de la începutul lunii august, când Iohannis figura cu 45% în confruntarea finală.

Citeşte şi: Ce înseamnă pentru Iohannis un președinte “altfel” - unul care nu dă socoteală

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
23 aug, 2014
popa
cine plateste pentru articol
24 aug, 2014
of of
...
Adina Valean?

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ