Iohannis convoacă ședința CSAT

| 28 iul, 13:54

Preşedintele Klaus Iohannis a convocat pentru marţi şedinţa CSAT în care va fi discutat Planul de înzestrare a Armatei, informează un comunicat al Administrației Prezidențiale.

„Marţi, 1 august a.c., începând cu ora 15:00, la Palatul Cotroceni, va avea loc şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, condusă de către preşedintele României, domnul Klaus Iohannis. Pe ordinea de zi a şedinţei se va afla prezentarea Planului de înzestrare a Armatei României pentru perioada 2017-2026”, se arată în comunicatul Administraţiei prezidenţiale.

Preşedintele Klaus Iohannis a avut, miercuri, la Palatul Cotroceni, o întâlnire cu ministrul apărării naţionale, Adrian Ţuţuianu, care i-a prezentat planul revizuit de înzestrare a armatei, ce va fi pe ordinea de zi a viitoarei şedinţe a CSAT, informează News.ro.

Adrian Țuțuianu i-a prezentat preşedintelui Planul de înzestrare a Armatei României pentru perioada 2017 - 2026, care prevede respectarea şi implementarea angajamentului politic asumat în anul 2015 de către toate partidele politice de a aloca 2% din PIB sectorului apărării pentru 10 ani, începând cu acest an.

Planul de înzestrare a Armatei României 2017 – 2026 stabileşte sistemele şi echipamentele planificate a fi achiziţionate prin Programul anual al achiziţiilor publice ale Ministerului Apărării Naţionale privind înzestrarea cu armament, tehnică de luptă şi materiale cu destinaţie militară.

Ministrul Apărării, Adrian Ţuţuianu, a afirmat miercuri, într-o conferinţă de presă, că proiectul care prevede înzestrarea Armatei până în 2026 a fost refăcut şi este pregătit să îi fie prezentat preşedintelui Klaus Iohannis la următoarea şedinţă a CSAT, după ce documentul a fost retras de pe ordinea de zi a ultimului Consiliu Suprem de Apărare a Ţării.

„Avem 2% din PIB. Doar o parte destinată înzestrării. Retragerea de la CSAT a proiectului de înzestrare până în 2026 s-a făcut la solicitarea mea pentru a da consistenţă şi în cifre, şi ce este în spatele cifrelor, angajamentului de 2% din PIB până în anul 2026. Documentul a fost refăcut şi, atunci când domnul preşedinte al României, Klaus Iohannis, va solicita, vom prezenta CSAT documentul complet”, a spus ministrul apărării.

Tag-uri: csat
loading...

Ştirile orei

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ