Iohannis, criticat de sibieni

| 11 sep, 2014

Klaus Iohannis Facebook. O tânără din Sibiu îi reproşează primarului Sibiului Klaus Iohannis, într-un mesaj postat pe reţeaua de socializare Facebook, că luptă împotriva României în legătură cu postul de comisar european atribuit ţării noastre şi îi cere acestuia să-şi ceară scuze pentru dezinformarea oficialilor de la Bruxelles.

„Am văzut în ultimele zece zile cât de puțin, tu și Vasile Blaga, vă iubiți țara și că nu vă pasă de interesul național. În loc să susțineți poziția țării noastre, pentru a obține un post de comisar european cât mai bun, ați încercat să sabotați demersul Guvernului. Un adevărat patriot nu ar face acest lucru niciodată. Acum, când eforturile voastre au dat greș, mă aștept să vă cereți scuze pentru cum ați încercat să dezinformați oficialii de la Bruxelles. Mă bucur că după evenimentele din vara lui 2012, când actualii tăi parteneri, Klaus, au bombardat instituțiile europene cu minciuni, oficialii străini au învățat să nu mai aibă încredere în informațiile pe care le primesc de la Traian Băsescu și oamenii săi”, a scris tânăra pe Facebook.

La începutul lunii septembrie, liderii ACL, Klaus Iohannis şi Vasile Blaga, au trimis mai multe scrisori la Bruxelles în care reclamau că nominalizarea Corinei Creţu (PSD) pentru funcţia de comisar european s-a făcut prin încălcarea legii. Pe de altă parte, președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, le-a cerut lui Klaus Iohannis și lui Vasile Blaga să își ceară scuze față de români pentru că au pus în pericol interesul României de a obține un comisariat cu greutate prin scrisoarea pe care au trimis-o la Bruxelles.

Cu toate acestea, Preşedintele viitoarei Comisii Europene, Jean-Claude Juncker, a anunţat, miercuri, lista comisarilor şi portofoliile acestora pentru următorii cinci ani. Europarlamentarul PSD Corina Creţu a primit postul de comisar pentru Politică Regională, un portofoliu extrem de important, în contextul în care va dispune de aproape o treime din întreg bugetul UE pentru perioada 2014-2020, respectiv 351,8 mld euro, dintr-un total de 1082 mld euro.

Scrisoare poate fi accesată aici.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ